keresés menü

“Szívem csücskei a személyes töltetű minták” – Tattanna kedvenc tetkós munkái 2019-ből

Aki követte a tavaly decemberben induló, hazai underground tetkósokat bemutató sorozatunkat, annak biztosan feltűnt, hogy legtöbben hirtelen ötletből vagy véletlen folytán kerültek a tű vagy tetoválógép közelébe.

Nem így Csörgő Anna, vagy @tattanna_ ahogy instán megtalálhatjátok. Anna képzőművész családból jött, és idővel rájött, hogy számára inkább az alkalmazott művészetek körül van keresnivalója, így jött képbe a tetoválás.

Ezt csak úgy átemeljük ide Anna instájáról, mert szeretjük nagyon, és mert túl sok lenne a szöveg egyben. Az meg hogy nézne ki!?

Kamaszként próbálkozott bekerülni tetoválószalonokba gyakornokként, ott azonban úgy vélték először, hogy fejben még nem áll erre készen, de aztán második nekifutásra már sikerült ezt meglépni, és az évek alatt a saját stílusát is sikerült megtalálnia.

Fő témái között az egyszerű, minimalista vonalvezetésű ábrák vannak, főleg állatokat és növényeket ábrázolva. És azt hiszem, itt az a pont, ahol átadjuk neki a szót!

“Ez volt az egyik első olyan minta, amiben a dotwork adta a forma gerincét a vonalazás helyett. Amikor ezt csináltam, pont nem volt hol dolgoznom, úgyhogy otthon készült nyáron a 40 fokban egy 18 négyzetméteres sötét lakásban. Ennek dacára egy nagyon jó session lett, a lány szuper kedves volt, teljesen egyeztek az elképzeléseink és mindketten szuperlelkesek voltunk. Egyébként az ötletet az adta, hogy a kutyáját diszkónak hívják. Szívem csücskei a személyes töltetű minták, amik mégsem teljesen egyértelműek.”

“Ezt a mintát Párizsban csináltam. Élveztem kombinálni a naiv és a picit térbe forduló dolgokat a dizájn készítésekor. A piros-fekete tintahasználat jelentősen meghatározta a 2018-am és a 2019-em, most kezdek kicsit más vizekre evezni, de szerettem ezt a korszakot.”

“Ez a magyar lány Berlinben azzal keresett meg, amikor kint guesteltem, hogy “mindenféle formákat szeretne.” Na, nem túl specifikus, gondoltam, nem is nagyon tudtam, hogy mihez készülök elő, amikor vártam. Végül szabadkézzel rajzoltam rá egy nonfiguratív motívumot, ami illett a dinamikus, örökmozgó személyiségéhez, melyet két perc után nem lehetett nem észre venni. Azóta páran kértek hasonlót, ezzel a formavilággal további három készült eddig, idén szívesen bővíteném ezt!”

“Ezt a tetkót anyukám viseli.”

“Ez a flash eredetileg a kutyás jótékonysági flash dayünkre készült, amit a Hérosz alapítvánnyal csináltunk közösen, és minden mintát a négylábú barátoknak dedikáltam témát illetően. Végül azonban nem ott kelt el, hanem pár hónappal később Los Angelesben. Szeretem kombinálni az enyhén különböző vonalvastagságokat.”

“Kígyók: Sokat készítettem 2019-ben, imádom ezt az állatot amellett, hogy egy klasszikus minta. A pikkelyezős technika a mániámmá vált mostanra.”

Processed with VSCO with a6 preset

“Halak: A halas téma szintén egy tizennyolcban kezdett tematika volt, amiből aztán rengeteg variáció készült.”

“Ezt a mintát a barátommal, @jjjanon-nal készítettük közösen, ez volt a második kollaborációnk. Ezek az alkalmak mindenképpen benne voltak a tavalyi év legkülönlegesebb és legszemélyesebb tetováló élményeiben – az ember megszokja, hogy egyedül tervezi a mintát, és ketten döntenek mindenről, ő meg a vendég. Nagyon tetszett a változatossága és annak, hogy ketten alkottuk meg a mintát, együtt terveztük otthon, majd együtt viteleztük ki, felváltva varrva. Ő rajzolta, tetoválta a szarvast, az állatalakok emblematikus motívumok nála, én pedig beleraktam a saját, apró, zizegő növényes formavilágom és a tavaly szintén gyakran felbukkanó napot szimbolizáló piros köröm.”

“Váza a piros pöttyel, újabb piros-körös téma.”

“Itt csaltam, mert ez a tetkó már most, január első napjaiban készült, elnézést! Idén szeretnék többet kísérletezgetni a kontúr elhagyásával, amellett, hogy a vonalazásban is keresem az új lehetőségeket. Itt egy kígyó, ami már így készült, meg egy pár terv a következő hónapra.”

Tetkós sorozatunk további fejezetei

MIMCZA

KÉZIGRÁNÁTKELL FEFI

AWKWARD ÁRON

CZELIZA

KÉSELÉSHAHA STEF

Rodhette Luca

Jjjjanon