keresés menü

“Tradicionális elemek és pupillamentes adventure time” – Awkward Áron kedvenc tetkós munkái 2019-ből

Urbanplayer: Csá, hogy jött neked ez a tetkós téma?

Awkward Áron: Kábé két éve kezdtem el tetoválni. Egy nagyon jó barátom, @rozita_ttoo akkor kezdett handpokeolni és biztatott, hogy kezdjem el én is. Vettünk is egy gépet közösen. Az elején nem ment annyira és elég csóró voltam, úgyhogy majdnem megkértem, hogy vegye meg az én felemet is, de végül én fizettem ki az ő részét. Örülök, hogy így történt. Kiskorom óta rajzolok fura figurákat, és gondoltam kipróbálom a tetoválást, hátha el tudom baszni valakinek a bőrét örökre.

UP: Stílusilag hogyan lőnéd be magad?

AÁ: Mivel általában színes rajzokat csinálok (@dolphinsondrugs) kicsit át kellett alakítanom a tervezést, de szerintem egész jól összejött. A stílusom alapvetően tradicionális elemekből építkezik, megspékelve egy kis pupilla mentes adventure time-mal. A klasszikus elemek mellett azért még mindig ignorant style-ba sorolnám magam és tökre örülök, hogy ez a műfaj lassan kezd elterjedni itthon is.

Mostanában egyre több “underground” művésszel találkozom Pesten, és mindig megmelengeti a szívem, amikor újra bebizonyosodik, hogy ebben a szakmában nem csak a fotóreál rózsák mestereinek terem babér.

UP: Mivel a címben a kedvenc 2019-es munkáidat ígértük, ezért jöjjenek azok!

“Általában ötvenszer átrajzolok egy mintát mire elégedett vagyok vele, de mostanában csinálok nem annyira átgondolt, lazább rajzokat is mint például ez, amit @keseleshaha hajlatába varrtam, és úgy tűnik egészen bejön az embereknek – meg amúgy nekem is.”

“Ő egy nagyon jó berlini barátom, aki furcsa módon teljesen megbízott bennem és hagyta, hogy életem első nyaktetkóját rajta kísérletezzem ki.”

“Ezt egy bécsi tagnak csináltam. Mindig elérzékenyülök, amikor valaki azért utazik, hogy összefirkáljam. A cipője is király volt.”

“Ez egy custom projekt volt. Vannak akik nem szeretnek custom-ot csinálni, de én bírom, ha van egy felütés, amin el lehet indulni, persze csak ha látom benne a fantáziát. Amúgy is szeretek nagyobb dolgokat nyomni és pl egy mellkas tök nagy megtiszteltetés.”

“Ezt Bristolban csináltam, az egyik kedvenc stúdiómban (@cloud_9_tatu) régen utáltam utazni, de amikor a tetoválás miatt elkezdtem járni Európát, nagyon megkedveltem. Szerintem csodálatos, hogy anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna, le tudjuk beszélni, hogy vendégül lássanak a városukban, vagy épp én őket. Sokkal könnyebb így barátkozni is, mivel az érdeklődési köreink keresztmetszete eleve adott.”

“A tigris az egyik kedvenc témám. Bármikor, bárhol, bárkire. Amúgy nagyon ritkán vagyok megelégedve a munkáimmal, de emlékszem, hogy ennél még én is azt gondoltam, hogy patent lett. Ez amúgy egy trade volt, ami azt jelenti, hogy tetkót kapok tetkóért, és ez az egyik legjobb dolog ebben az egészben.”

“Bernben, az @outlawz.tattoo studioban volt az egyik legjobb vendégtetoválós élményem. Az egyik ottani művész engedte, hogy a fejére nyomjak egy kis koponyát. Az utazásban még az is jó, hogy helyi arcokkal lóghatok, akik vágják a jó helyeket és lehet bandázni. Nem szeretek turistáskodni, szóval a munka-related utazás számomra tökéletes.”

“Ezt egy jótékonysági flashday-en csináltam, ahol @tattanna_-val és a @szimplan.irene-nel együttműködve gyűjtöttünk a @heroszbudapest állatotthonnak. Ha ez nem lenne obvious nagyon szeretem a kutyákat és imádok doggós mintát varrni. A srác aki ezt kérte azt mondta, mindig is akart egy szaró állatot magára, szóval összehoztuk.

“Ez a legnagyobb amit eddig csináltam és a legkomplexebb is. Kaptam egy hosszú briefet, hogy tervezzek egy karon körbefutó részletes mintát. Ez volt a srác első tetkója. furcsa érzés, amikor én vagyok valakinek az első. Tök nagy pressure, amikor ennyi bizalmat helyeznek az emberbe, de szerencsére ez általában inkább motivál, mint nyomaszt.”

“Asszem ez a kedvencem. Talán azért, mert nem agyaltam túl a mintát, és amikor kész lett a rajz, tudtam, hogy nagyban szeretném megcsinálni. Elég hamar jelentkeztek érte és szerintem nagyon jól jött ki, hogy hasra került. @mimcza kezeivel együtt jó kis szektás kompozíciót alkotnak a doggók.”

Ez nem egy árva cikk ám, hanem a magyar underground tetkószcénát bemutató sorozatunk része! Tehát kattints bátran tovább:

MIMCZA

KÉZIGRÁNÁTKELL FEFI

CZELIZA

KÉSELÉSHAHA STEF

Tattanna

Rodhette Luca

Jjjjanon

Nyitókép: @v3nc3l