keresés menü

“A legkülönlegesebb vászon” – Mimcza kedvenc tetkós munkái 2019-ből

Arra gondoltunk, így az év végéhez közeledve, a következőbe fordulva, hogy megkérdezzük néhány kedvenc tetkóművészünket, hogy mik voltak idén a kedvenc munkáik. Elsőként Mimcza, azaz Dévai Anni került sorra, akivel még akkor csináltunk egy interjút legutóbb, amikor még épp, hogy csak elkezdte ezt a hand poke-os történetet.

Mára aztán már egész ismert arcnak számít az Európai színtéren, tehát rendszeresen jár külföldre is, hozzá is járnak más országokból. És hát, innentől át is adnánk neki a szót!

View this post on Instagram

flash #handpoked on @stefaphannie köszi!

A post shared by ?????? (@mimcza) on

“Indítsunk egy kis színnel, mert abból ennyi jutott az egész évre. A lángoló comb koncepcióját egy barátnőm tetkója ihlette, aztán a purgatórium már adott volt.”

“Ehhez a mintához az egyik kedvenc internetes jelenséget, @thongria fotóját használtam referenciaként. A tetkót úgy helyeztem el, hogy le tudjon ülni, amikor be van hajlítva a kar, he-he.”

“Az elmúlt évem az egyik legnehezebb volt eddig. Ez a dizájn egyszerre szól a helytelen megküzdési mechanizmusokról és a sikertelen újrakezdésekről.”

“Az eddigi tetkók mind flash, azaz előre megrajzolt mintákból készültek. Gondoltam, kiválasztok egy egyedi tervet is. Szeretem azt érezni, hogy az ötlethez, amivel megkerestek, kellő gondossággal lettem én kiválasztva.”

“A flash-dizájnjaimhoz általában jár egy teljes koncepció, ami magába foglalja az általam elképzelt méretet és elhelyezést is, amit később igazítok hozzá az áldozatom adottságaihoz. Nehéz elmagyarázni az érzést, amikor egy ember ilyen szinten rád bízza magát. De elég jó. <3”

“Ez a tetkó a Vienna Handpoke Fesztiválon készült, ami azért érdekes, mert az eseményt a budapesti Stick’n’Poke Fesztivál ihlette, amit én és az éppen aktuális csapatom szoktunk megszervezni. Tavaly elhívtam egy bécsi tetkóst, aki aztán megcsinálta a saját verzióját otthon.”

View this post on Instagram

my part of our trade with @czeliza köszi bébi

A post shared by ?????? (@mimcza) on

Tetkókat csereberéltünk pár hete @czelizával, nála tudjátok csekkolni, hogy én mit kaptam.

“Én annyira egyszerűnek látom a stílusomat, hogy kicsit érthetetlen számomra, hogy emberek hosszú utakat tesznek meg, hogy velem tetováltassanak. Ez a görög lány épp Bécsben hesszelt, amikor rám írt, hogy nem vagyok-e véletlenül ott. Mondtam, hogy nem, de három óra alatt itt van busszal. Itt lett. <3”

“A tavalyi Stick’n’Poke Fesztivál szervezéséhez a barátaimat szedtem össze egy csapatba, akik krézi hozzáértéssel vezényelték le a dolgokat. Mondanom se kell, fél percenként könnyeztem be az eseményen, részben a stressztől, ha-ha, részben a meghatottságtól. Ezt a mintát használtuk a promóhoz, később pedig az univerzum legjobb személyes asszisztensére került fel.”

“A legtöbb mintám nagyon egyszerűnek tűnhet, pláne, ha a kontextus a részletgazdag hazai stíló. A rajzaim papíron elég bugyután mutatnak szerintem, de azonnal életre kelnek, amint felfutnak a vonalak a test izginél-izgibb íveire, sok esetben még új értelmet is nyernek. Engem ez hoz lázba, az emberek bőrénél különlegesebb vászon aligha létezik.”

A sorozat további részei:

KÉZIGRÁNÁTKELL FEFI

AWKWARD ÁRON

CZELIZA

KÉSELÉSHAHA STEF

Tattanna

Rodhette Luca

Jjjjanon

Nyitókép: @_tessn_