keresés menü

Ez sem fog szólni a Petőfin, de nem baj, mert a magyar popzenei árnyékkormány így is uralkodik

A kabinetben többek közt AKC Misivel.

Megnéztem a hivatalos magyar slágerlistákat, nem kellett volna. Junkies, New Level Empire, Majka, Lotfi Begi, Rúzsa Magdolna. Hát persze, mire is kellett volna számítanom? Mármint a szekunder szégyenen túl?

De szerencsére létezik egy párhuzamos univerzum a hazai könnyűzenében, ahol például ilyen nyári slágerek, ilyen gitárokkal turbózott ízléses klubtrekk, ilyen erős kortárs reppzene meg ilyen autósüldözéses budapesti karantén-szintiwave történik. Ezek persze sosem fognak felzendülni a nyomorult állampárti-agymosási médiafelületeken, de nem is kell, mert a Z-generáció úgyis telibeszarja ezeket a vonalakat, és a kedvenceinek új dalait a Spotin meg YouTube-on fogadja be.

Ahogy most ezt meg lehet tenni a hazai trapszcéne egyik élenjárójával, AKC Misivel, aki most ledobta a Purgatórium című új számát egy vadítóan jó klippel. Annyira meg lehet tenni, hogy meg is teszik, tesszük, teszitek: egy nap alatt már 11 ezren nézték meg ezt itt. Szóval fuckoff Petőfi, nélkületek is megy ez:

Amúgy, ha már említve volt a Spotify, nemrég elindultak a Magyarországra célzott playlistek is, köztük a TEREPpel, ami a hazai trap cuccokat szemlézi. Bekövetni érdemes!