keresés menü

Klippremier: 6363 (Gege) és Ress közös dala!

Pénztéma jól kibeszélve, kiforgatva, kivesézve!

H0L V4N? – teszi fel a pénzre, mi másra utaló kérdést a “Gege” nevet számszerűsítő hazai repper, 6363 az új videóklipjében, hogy aztán megvizsgálja a kérdéskört mindahány oldaláról.

Mi pedig premierrezzük a zenét és a videóját, itt és most!, először csapassátok, aztán jöhetnek a magvas gondolatok a készítőktől!

Hogy van mindez?

“A névváltoztatást már egy ideje fontolgatom” – kezdte a dolgok részletezését 6363. “Az, hogy számokkal írom a nevem kicsit az egész Gege projekt leképezése: benézni a kulisszák mögé, az egzakt dolgok mögött megtalálni az ott rejlõ értelmet, bújtatott valóságot. Az új zenéknél figyelek, arra, hogy kicsit tágabb célközönséget tudjak velük megszólítani. Az Út (6363 idén márciusban még Gege név alatt kijött lemeze – a szerk.) bonyolultabb, líraibb szövegvilága egy elég szûk rétegnek szól, én pedig

Szeretnék minél több embernek olyan nézõpontot adni, amibõl újraértelmezhetik a bizonyosságokat, új irányból nézhetnek rá a környezetükre.

A számban Ress közremûködik, akivel régóta jó kapcsolatot ápolok, és jó ideje beszéltük már. hogy csinálunk valamit közösen. Úgy éreztem, hogy Lusta Geri kicsit poposabb hangzású beatjére egy klasszikus reppverze mellé nagyon jól megférne egy énekes rész, ezért kértem fel Ress-t.

A klipet egyébként Mazzag Izabella rendezte, és fontos tudni, hogy a filmeffekt itt nem csak effekt, mert az operatõr, Kiszler Dániel tényleg 8mm-re forogott.

“Mikor elõször beszéltünk Izával, hogy csinálnánk együtt valamit nem láttam még sok munkáját, viszont a moodboardból már teljesen egyértelmû volt, hogy nagyon elkapta a szám lényegét. Azt, hogy a szöveg az irónia és a komolyság határán mozog nagyon jó irányba tolja a stilizált, erõsen túlzó vizuális koncepció. Itt fontos kiemelni Kuslits Máté styling munkáját is, akinek a szakértõi segítsége nagy szerepet játszott abban, hogy zene és vizuál tökéletesen rímelhessenek egymásra.”

Iza, te hogy gondolsz erre a munkára?

“Amikor Gege elküldte a számot, nagyon boldog voltam, hogy egy olyan zenére gondolkodhatok klipileg, amit ennyire élek.

Imádom a vagányságát, az iróniát, a lázadást, ezt az elegáns erõszakot és az ügyes szöveget, amit nem csak azért hallgatsz meg újra meg újra mert tetszik, hanem mert mindig kibomlik belõle valami új sztori.

Képileg is ráakartam erõsíteni az elõbb felsorolt jegyekre és külön öröm volt, hogy a megbeszélések során Gege minden ötletre azt mondta, hogy, Menõ, benne vagyok! Sõt többször ki is egészítette azokat, saját gondolatokkal. Ress része egy nagyon jólesõ nyugvópont a zenében, olyan vizuálisan fogalmazott szöveggel, ami engem is arra ösztönzött, hogy kicsit visszavegyek az assszociatív képeimbõl.”

6363 amúgy legközelebb a Metro Clubban kapható el október harmadikán!

Tűz tartalom 🔥