keresés menü

Eddig kellett várni 2020 legtűzebb nyári slágerére

És nem tovább. A Slow Village, Balek MC és Perrin kollabja, yay! És még klipet is mellékelnek hozzá.

Melyik Spotify-listákat gyurmázó őszinte zenebuzinak ne lenne gondja itthon a kerrádiókból ömlő antinépneveléssel, legyen szó negédeskedő műhouseról, Döglött Apró rendre modoros kínoskodásáról, vagy akár a rock&rollnak csúfolt Tankcsapdáról, akikre még kormányrendeletet is szabtak, hogy autósmozis koncertet adhassanak?

A magyarországi slágerhelyzet nevetséges, viszont szerencsére senkire sem kötelező érvényű, így születhetnek meg például olyan dalok, mint ez itt lent. A magyar Lootpacket DJ Slow hiphop posszéját persze eddig sem kellett félteni, ha úgy érezték, hogy most éppen bombákat szükséges dobni hallójáratokba, tudják jól, mi működik, mikor és hogyan, és úgy, hogy mindeközben a kreditjeik se olvadjanak el a nézettség forrongó oltárán.

És most itt az új anyag, ami gyakorlatilag aznap elkészült, hogy Slow Bálint előállt az alappal, potom egy hónapra rá meg a videó is Lippai Balázs krézi elméje által. A treki kétségkívül új arcát mutatja a formációnak, de mégis hozzájuk tartozik, de most már jöjjön tényleg:

És akkor szóljanak a slágergyárosok is!

Slow (a zenegyáros):

“Soha nem látott zeneírói együttállás végterméke az alap, ami folyamatában nagyon jól alakult és idomult a készülő lírikához! Izgalmas és magával ragadó projekt, amibe mindannyian beletettük a rendhagyó tavasz untig eleget szimatolt szelét, a kánikula perzselő érzését, a világjárvány okozta feszült várakozást.”

Perrin Soma (az énekért felelős):

“Gyakran előfordul zenész haverkákkal, hogy gyere, írunk egy új számot, amivel megváltjuk a világot. Aztán beiszunk és nem lesz az egészből semmi. Hasonlóan indult ez a projekt is, elég szkeptikus voltam, aztán felpörögtek az események és egy remek kollaboráció alakult ki. Imádom a srácokat, nem kérdés, hogy a közös munka is remek volt, bár néha megőrültem és kiidegeltem a stábot.”

Glsch (das rapper):

Ha össze lehetne foglalni röviden a történetet, akkor annyit elég is lenne elmondani, hogy: Kiul jól éreztük magunkat a beat kiválasztásától a forgatás utolsó pillanatáig. Izgalmas volt, ahogy mindenki arányosan és mértékkel adott bele a melóba, és a végeredménynél rá lehet bökni a szerkezetben, hogy na ez tuti az XY ötlete volt. Ezek a műfajok eddig sem álltak messze egymástól, ahogy mi sem, sőt nagyjából az egész kompánia a kísérletezgetős, mindenben a saját önkifejezését kereső fajtához tartozik. Ha végignézek a brigádon, csak mosolyogni tudok, hogy bazmeg de jó, hogy aznap este a korlátozások után mindenkit elkapott a „csináljunk már egy számot” érzés.*

Wata (aki belenyúlt az alapba kis funkkal):

“Egyik nap Sanyi (Balek MC) hívott, hogy bedumálta magát egy Slow Village trekkbe. Ha már így alakult, gondoltam, kicsit ráhúzzuk a Chaos Chips-es köntöst és a szám végére a Slow Village-től szokatlan hauzos, funkos, táncolós őrületet rakunk. Azért nyeltünk egy nagyot mielőtt az első demót eldobtuk nekik, de egyöntetűen nagyon pozitív visszajelzést kaptunk az egész krútól. Ha a közönség is hasonlóan reagál, akkor minden esély megvan, hogy a trekk a nyár slágere legyen!”

Passa Tamás:

“Jó bizarr, olyan mint az idei nyár.”

Lippai:

“Két hete szóltak a srácok, hogy lesz nyár. A többi már történelem.”

Tűz tartalom 🔥