keresés menü

Feadz, az Ed Banger kiadó alapembere is rátalált a 90-es évek grafikáira

feadzB

Legújabb videójában csakis lebutított 3D-s szemveretést alkalmaz. Csontvázak kefélnek, Windows-on röhögnek, Kubrick-videót néznek a Windows-os gépen, de feltűnik a Twin Peaksből ismert Vörös Szoba is. A második perctől pedig vigyázzunk, ha frissen ebédeltünk – nem azért, mert tizennyolckarikás lenne az onnantól kezdődő kontent, hanem mert próbára teszi a szemmozgató izmainkat.

Feadz a kétezres évek elejétől fogva szállítja az ilyen-olyan, hiphopból is merítkező, absztrakt elektronikus agyborításait – eleinte a BPitch Controlnak -, és ő volt az, aki nem csak járt a Pop The Glock-os Uffie-val, hanem maga írta neki a szóban forgó slágert. Ezzel hívta fel magára Busy P figyelmét, aki nyomban be is rántotta mindkettőjüket az Ed Banger istállóba. Jöttek a közreműködések, Mr. Oizo-tól a Justice-on át a Spank Rockig, meg persze a szólók is, de Feadznek albuma valahogy csak nem akart megjelenni.

Egészen mostanáig: szerzői lemeze, az Instant Alpha pont ma, január 20-án jelenik meg. A fenti, Metaman című trekk is ezen hallható. A THUMP jóvoltából streamelhető is az album, de nem biztos, hogy sokáig, úgyhogy bökjétek azt a play-t!