keresés menü

3 ital, ami segít feltölteni az energiaszintet

Aki sportol, vagy aktív életmódot él, sokszor érezheti úgy, hogy egyszerűen kimerültek a raktárai, és nincs több ereje folytatni az adott tevékenységet. Cikkünkben bemutatjuk, milyen italokkal lendíthetünk ezen. 

  1. Sportitalok

Sokan rögtön az energiaitalhoz nyúlnak, ha kimerültnek érzik magukat, azonban léteznek ennél jóval egészségesebb alternatívák is. A Patikamra kínálatában elérhető italok között számos olyan sportital rendelhető, amely kifejezetten pozitív hatásokkal rendelkezik. Ezek a termékek segítik pótolni az ásványi anyagokat és elektrolitokat, hatásuk általában gyorsan érezhető. Ma már léteznek koffein- vagy gluténmentes verziók is, így akkor is jó választás lehet ezt fogyasztani, ha tartózkodunk valamelyik összetevőtől.

A sportitalok további előnye, hogy sok esetben vitaminokkal is gazdagítják őket, ami jótékony hatást gyakorolhat szervezetünkre, és segít megőrizni egészségünket. Általában ezeket a verziókat azok is fogyaszthatják, akik éppen diétáznak, mivel alacsony energiatartalommal rendelkeznek. Ez az ital tehát jó választás lehet azoknak, akiknek a jó teljesítmény fenntartása a cél. 

Jó hír, hogy az ízesítés tekintetében rendkívül széles a skála, így mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb ízvilágot.

  1. Kávé

A kávé napjainkban igen megosztó italnak számít. Sokan rajonganak illatáért és aromájáért, mások kifejezetten rosszul vannak tőle, és elutasítják ezt a keserű ízt. Ha az előbbi kategóriába tartozunk, fogyasszuk bátran a kedvenc verziónkat, és élvezzük ennek a fekete italnak a pozitív hatásait. 

Érdemes azonban figyelni a kávé kapcsán a mértékletességre, hiszen nem feltétlenül jó, ha túlzásba visszük a fogyasztását. Az általános ajánlás napi maximum 1-2 csésze, ezt nem érdemes túllépni, mivel ennek már negatív hatásai lehetnek az egészségünkre. 

Próbáljunk ezenfelül magunknak kávét készíteni, és tartózkodjunk a boltokban kapható, dobozos változatoktól. Ezek ugyanis sok esetben tartósítószereket és extra cukrot tartalmaznak, ami szintén nem túl előnyös. 

  1. Tea

Sokan nincsenek vele tisztában, de egyes teafélék koffeintartalma bizony vetekszik még a kávééval is, gondoljunk akár a fekete vagy zöld teákra. Ha tehát nem szeretjük a kávét, vagy valamiért nem fogyaszthatjuk, a tea jó alternatíva lehet, ha szeretnénk kicsit fokozni az energiaszintet. Nem beszélve arról, hogy ennek az italnak számos egyéb pozitív hatása is van, így szervezetünk is hálás lesz, ha erre esik a választásunk. 

Mivel sok teának magas a koffeintartalma, ügyeljünk rá, hogy lehetőség szerint az esti órákban már ne fogyasszunk belőle. Ebben az időszakban jobb választás lehet egy koffeinmentes verzió. 

Sokan kedvelik az aktív életformát, azonban adódhatnak olyan helyzetek, amikor úgy érezzük, elfogyott az erőnk, és fel kell tölteni a készleteinket. Ilyenkor ha csak lehet, részesítsük előnyben az egészségesebb italokat, amelyek nemcsak felpörgetnek, de mentesek minden káros hatástól. 

(Szponzorált tartalom)