keresés menü

Hallottad már Caribou szuperzenekarát, benne James Holdennel és Four Tettel? Na, most hallhatod!

Caribou Vibration Ensemble a különleges összeállítás neve, ami tizenegy embert takar, köztük a fent nevezettekkel, akiket nem nevesítünk ismét, az már túl durva lenne. Így is épp elég súlyos ez az egész.

És most nyilvánossá tették ezt a félórás szettet, ami három számon keresztül húzódik. A Bowlst és a Sunt Belgiumban rögzítették élőben, 2011 decemberén a gent-i Vooruit orfeumban, amiben tényleg szédületes élmény lehetett, az Ahmed, Colin, James, Kieran, Kyle, Rob and Steve című, a végére teljesen megbomló free-elektronika-jazz etűdöt pedig a londoni Scala-ban ugyanennek az évnek ugyanebben a hónapjában. Hát ezt is meghallgattuk volna, na.

Ráadásul egy komoly videóplaylist is van, persze szintén élő fellépésekről, ezekben a klipekben már Marshall Allen a legendás Sun Ra Arkestrából is becsatlakozik a kollektívába, soha rosszabb esti zenés mozit:

A Caribou név mögött rejtező Dan Snaith egyébként eléggé bőkezű volt az utóbbi időben, nemrég megosztott például egy ezer trekkből álló gigamixtape-et a nagy kedvenceivel, 2014-ben meg ugye megalkotott egy újabb parádés, időtálló albumot. És akkor a sötét klubokban érlelt Daphni projektjéről még nem is beszéltünk!