keresés menü

1000 számos válogatással kedveskedik Caribou a rajongóinak

Madvillain, Sonny Sharrock, The Wire, Kanye West, Wookie, Art Ensemble Of Chicago, Theo Parrish – hogy csak néhány nevet említsünk a gigantikus mixtape anyagából, amit – külön kér Dan Snaith, azaz Caribou, hogy – shuffle módban hallgassunk. Arra ugyanis már nem volt kapacitása, hogy valamilyen narratívába rendezze ezt a végtelen hosszú anyagot, csak egymás után bepakolta a számokat.

A lejátszási listából csak kétszáz trekk ágyazható be itt, a teljeshez át kell kattintani YouTube-ra.

A lejátszási listához egy érzelmesre vett levelet is csatolt, amelyben leírja, hogy mekkora élmény volt számára az elmúlt néhány év. Úgy érzi, ez a kis ajándék a legjobb módja, hogy köszönetet mondjon érte a rajongóinak.

A számok közt – folytatja – vannak túlértékeltek és alulértékeltek is szép számmal; a lényeg az volt, hogy bemutassa a zenei élettörténetét. Köszöni a barátnainak az ajánlásokat, és szeretné, ha ez a válogatás inkább egy dialógus kezdete lenne. Tehát ezután is várja azokat a tippeket, amik kimaradtak, de bárki úgy gondolja, hogy tetszene neki. Egyúttal még arra is kitért, hogy ha valaki inaktiválódott linket találna, akkor nyugodtan jelezze neki Twitteren. (@caribouband)

Mit jelent 1000 zeneszám?

  • Ha szigorúak vagyunk és csak 3,5 perces dalhosszal számolunk, akkor is több, mint 58 órányi zene. Ez két nap és 10 óra. De igazából ennél is több.
  • Ha tíz számot elfogadunk egy átlagos lemezhossznak, akkor 100 lemeznyi anyag.
  • A Wikit követve, ha idén 37 éves Caribou, akkor átlagosan életének minden 13. napján fedezett fel ezek közül egy számot.