keresés menü

Húzd fel a kiskabátot és mozizz egy utolsót az ég alatt!

Woody Allen, transzvesztiták, Drive, meg Rize után erős pofonnal zárja a Corvintetős tetőmozi szériát a Budapest Rooftop Cinema: most hétfőn a Terminátort tűzik a vászonra. Igen, az elsőt, a régit, a klasszikust, amikor Schwarzi már nem csak egy hosszúloboncú barbár volt, de még ereje teljében dagadtak az izmai.

Fotó: Soós Bertalan

Besnyő Danival, a hétfő esti tetőmozi szervezőjével még a nyár közepén csináltunk egy interjút. Akkor azt mondta nekünk, hogy az Amerikából hozott ötletet a VJ Centrummal és a Mikrokino-val valósították meg, a filmek kiválasztása pedig teljesen random alapon zajlott. A programnak esszenciálisan budapesties báját nem is a filmek, hanem az adta, hogy a Blaha fölött négy emelettel, a buszok és autósüldözések beszűrődő hangja, meg a naplemente utáni budai hegyes panoráma egyvelegében vetítettek nekünk.

És persze az, hogy voltak már illegál köztéri mozik, de ilyen mégsem volt annakelőtte. Besnyő Dani most azt ígéri, hogy bár az idő pár hét múlva nem a Rooftop Cinemának fog kedvezni, ők ettől még nem állnak le. Várható egy közös rendezvény a Cycle Me Home bringás film készítőivel, télen pedig szintén speckó helyeken, speckó programokat fognak szervezni. Mi pedig majd szólunk időben.

Szóval húzd fel a kiskabátot és a zárt cipőt, mert hétfő este már nem lesz 30 fok, és mondd azt a nyárnak, amit Schwarzi mond a kocsmatöltelékeknek!