keresés menü

LISTAPORNÓ 2014: az év legjobb lemezborítói

10. Rome Fortune: Small VVorld

Ez akár az év legbénább lemezborítói közé is mehetne, de azzal, ahogy színesszakállú hősünk ebben a mindenki más számára kínos helyzetben taxisofőrösen fejbelövi magát, mindent megfordít. Rome Fortune-tól egyébként a Four Tettel közös számát szerettük idén legjobban.

9. Aphex Twin: Syro

Végül mi is beálltunk a sorba, és azt mondtuk, hogy végülis nagyon korrekt lett az új Aphex Twin lemez. Azt azonban be kell látni, hogy egyedül a körítés volt a régi időkhöz mérten formabontó. A lemezborítón például arról van egy elszámolás, hogy a promóciótól kezdve a hotelszámlákon át a terembérletekig mire mennyit fizetünk azzal, ha megvásároljuk a lemezt.

8. Todd Terje: It’s Album Time

Végre elégedett lehet Todd Terje anyukája, 2014 áprilisában ugyanis megjelent fiacskája első igazi nagylemeze. Az It’s Album Time ugyan nem szolgál az elsőtől az utolsó percig csúcsminőségű űrdiszkókkal, ahogy azt vártuk volna, de a borító idén sem maradhat el az év legjobbjai közül.

7. Shabazz Palaces: Lese Majesty

A Corvintetőn hatalmasat bulizó páros nem csak zenéjében, hanem lemezborítóján is tökéletesen keresztezte a modern és archaikus vonásokat.

6. Sharon Van Etten: Are We There

Az év feeling-borítója nálunk egyértelműen Sharon Van Ettené lett. Ezzel az autóbelsőből lőtt szuper kivágással tulajdonképpen bármilyen zenét megvennénk.

5. Rustie: Green Language

Az internetes hiperrealizmus egyik csúcspéldánya lett Rusite picit túlspilázott új lemezének a borítója. Az év egyik legszebb darabja egyben.

4. Mø: No Mythologies To Follow

Szürke csillámporban kanonizált kilencvenes évek. Mø nem csak zenéjében vitte véghez ezt a küldetést, hanem debütlemezének borítóján is.

3. FKA Twigs: LP1

Jesse Kanda idén Arcának adta a legjobb mozgóképeit, de a leglenyűgözőbb állóképpel FKA twigs zseniális bemutatkozását tisztelte meg. Tulajdonképpen egy digitális szobrot csinált az énekesnő fejéből.

2. Nicki Minaj: The Pinkprint

Kanye West Yeezusa után az idei évben Nicki Minaj találta el legjobban az egyszerű, de nagyszerű amúgy nehezen teljesíthető kritériumát: egy csillámporos sminktrutyiba nyomott ujjlenyomat és kész.

1. Burial Hex: The Hierophant

Az milyen, amikor már maga a borító katartikus? Ráadásul minden giccs és túlzás nélkül? Legalább zavarba ejtő. Amúgy a Hierophant apokaliptikus folkja is nagyon rendben van.

LISTAPORNÓ 2014: az év legjobb lemezei
LISTAPORNÓ 2014: az év legjobb videói
LISTAPORNÓ 2014: az év legjobb zenei klipjei
LISTAPORNÓ 2014: az év legjobb fotósorozatai

Tűz tartalom 🔥