keresés menü

Itt az Anti-határidőnapló 2020, ami a saját magunkra figyelésben segít

A Slow Budapest ismét gondoskodik arról, hogy sikeresen lassítsunk ebben a ziháló élettempóban.

Az Anti-határidőnapló egy 6 éve létező napló koncepció, ami önreflexióra, pszichológiai és mindfulness alapokra épülő tartalmakkal segítheti a tulajdonost az önismeretben, és abban, hogy kicsit fogja vissza magát. Leginkább mindenben, ami felesleges terhet ró rá. Ha úgy tetszik, egy pszichológiai iránytű, notesz alakban.

Persze a terhek mindig ott lesznek az életünkben, amivel nincs is gond, a gond azzal van, ha nem hagyunk magunknak-magunkra időt, és túltoljuk, mint Csernobil mérnökei.

És hogy mi van a naplóban ennek érdekében?

slow food, azaz helyi és szezonális alapanyag ajánló, heti önreflexiós szó, amin el lehet töprengeni, inspirációs kérdés, de még játékos gyakorlatok is.

És ez még korántsem minden.


“Egész évben megünnepelhetjük a slow világnapokat mint a vásárlásmentes napot, a béke világnapját, a nagyszülők napját vagy a keresztrejtvényfejtés napját. Ezzel is inspirálni szeretnénk mindenkit a kapcsolataik, a Föld, a humor és a játék ünneplésére” – tette hozzá Krajcsó Nelli a Slow Budapesttől.

Sőt, minden naplóhoz tartozik két levél matrica, amikkel szintén ezeket a területeket szeretnénk erősíteni. Van Balaton, lajhár, énidő, ünnep, ajándék matrica is többek között. Ezeket beragasztva a naplóba az emberek nem csak a sürgős, határidős dolgokat tudják számon tartani a naplójukban, hanem az egyensúlyuk megtartását segítő, fontos programokat is.

Ráadásul jár mellé egy Slow Kuponfüzet is, amivel 16 magyar tervezőnél vagy márkánál lehet kedvezményesen vásárolni.

A rajzokért egyébként Jankovics Balázs, a Travelling Fox Design alapítója felel, az Anti-határidőnaplót pedig A5-ös és A6-os méretben is lehet kapni. Jó belassulást!

Ha pedig érdekel, milyen lehet a saját bőrödön megtapasztalni a slow életformát, akkor egyrészt azt tudjuk mondani, hogy vágj bele, és tapasztald meg a saját bőrödön, illetve azt, hogy olvasd el a saját erről szóló, empirikus alapú cikkünket, amikor mi magunk is teszteltük a slowságot annak minden előnyével:

Tűz tartalom 🔥