keresés menü

Így néz ki, ha mikroszkóppal nézel a pohár fenekére

rozé

Nem kell ahhoz tapasztalt alkoholistának lenni, hogy tudjuk, milyen sokféle alkohol sorakozik a bárok polcain. De azt gondoltad volna például, hogy a hópihékhez hasonlóan minden pia molekulái teljesen máshogy festenek óriási nagyításban? Ha mikroszkóppal nézünk a pohár fenekére, egy lórúgás erősségű LSD trippet is megszégyenítő színvilág tárul elénk. A laboratóriumi mikroszkóppal ezerszeresre nagyított italok olyan elképesztően mutatnak, hogy expresszionista festménynek is simán elmennének.

A beszédes nevű Bevshot online boltjából épp ezért vehetsz is magadnak otthonra a gyönyörű fotókből falra akasztható vászonképet, sálat, strandkendőt, de akár flaskát vagy felespoharat is.

English pale lager

Amit a kinagyított képeken látsz, az egyébként nem más, mint cukorrá vagy glükózzá vált, kikristályodott szénhidrátok – mondja  Lester Hutt, a Bevshots alapítója.

Elmondása szerint a képek elkészítéséhez minden egyes piából egy-egy cseppet ejtettek pipettával kis üveglemezekre , majd megvárták, amíg az alkohol teljesen kiszárad belőlük. Ezután már csak a mikroszkóp alá kell helyezniük, és lőhetik is a képet. Akár négy héten át is párologtatják az alkoholt a szellőzőben, a teljes procedúra pedig három hónapig is eltarthat.

vodka

A közismerten “tiszta” vodkához hasonlóan néhány ital nem tartalmaz olyan sok szennyeződést, ilyen például a Pina Colada. Amikor ezek alkotóelemeikre bomlanak, képesek egyszerűen szétesni, így nem száradnak meg rendesen. Ez azt jelenti, hogy például a fent is látható vodka fotózásához akár kétszáz próbálkozásra is szükség lehet, hogy megfelelően sikerüljön.

A képek sorrendben felülről: rosé, brit csapoltsör, vodka, lejjebb pedig a Bloody Mary látható:

Amerikai csapoltsör:

Whiskey:

White Russian:

Rumos kóla:

Tequila:

A már emlegetett Pina Colada:

Vodka-tonic:

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥