keresés menü

A jövő lakónegyedei ilyen, hét nap alatt felrántható moduláris otthonokból állnak majd?

Azt mutatja be, hogy egy házat nem biztos, hogy hosszadalmas építkezéssel, és az azt körbeölelő szervezéssel, logisztikával, útközben felmerülő számítási hibákkal és egy valag stresszel kell létrehozni – mert akár előre összelegózva is házhoz szállíthatják. A házat. Képzavar, nem baj.

Ivan Ovcsinnikov vezetésével a moszkvai építőipari cég többféle előreépített otthonnal is házal (bocs!), 26 négyzetméteres mini stúdiótól a 130 négyzetméteres tág kvartélyig, 6 millió forinttól 30 millióig húzódik az ár.

Nem nehéz látni, mennyire nyerő lehet az ügylet: a házikó nem csak az aktuálisan sokak által okkal szeretett letisztult, zsúfolatlan egyszerűség szellemében fogant, amiben így nyilván gigantikusakat lehet hyggézni, de a fehérre meszelt fenyő belsővel, a nagy üvegtáblákkal úgyé érezhetjük, mintha csak a minket körülvevő természet meghosszabbításában hajtanánk álomra a fejünket.

Már ha a természetbe tervezzük ugye elhelyezni a DublDom névre keresztelt egységet. Ez amúgy itt egy közepes változat:

Ez meg a nagyobb, nyolc szobás, ami mindössze 23 és fél millió forintba kerül:

Eddig Oroszországra lőttek csak, de most kiterjesztik az előrendeléseket az Egyesült Államokra és Európára is. Érdeklődni, nézegetni pedig itt lehet. Hasonló, kabinszerű, moduláris megoldások persze eddig is léteztek, ezekről itt írtunk:

Újabb minimalista rejtekhely tűnt fel az Alpokban

Ma például ebbe az alpesi sci-fi bunkerbe vonulnánk el

A nagyvárosi élet szintet léphet: itt a Cabin Spacey, a háztetőkre építhető fakunyhó!

Tűz tartalom 🔥