keresés menü

Ma például ebbe az alpesi sci-fi bunkerbe vonulnánk el

Valójában mindenki imádja a civilizációtól távol eső, kabinszerű létesítményeket, csak legfeljebb még nem tud róla!

Ezt húzza alá most a szlovéniai OFIS Arhitekti építészcég legújabb húzása, ez az alumíniumból, keresztrétegelt falemezekből és üvegből készült, konzolos kvartély az olasz-szlovén határ szélén. A tíz négyzetméteres alapterületet alulról súroló Kanin Winter Cabint úgy tervezték, hogy kibírja az extrém kemény időjárási viszontagságokat is, amiből errefelé azért akad.

A tervezőstúdió szerint az ebben a nagyszerű (már azon kívül, mennyire szexin néz ki), hogy

“nagy kihívás rejlik abban, hogy ezeket a kis menedékeket installáljuk messzi tájakon, aztán megfigyeljük, hogyan reagálnak a viszontagságokra, a radikális hőmérsékletváltozásokra, a hóra, a rögös tájra.”

Mindenesetre aki azonnali késztetést érez, hogy megtapogassa a kabint, annak előre szólunk, hogy ez itt nem csak a dizájnja miatt egyedülálló, hanem mert egy csakis helikopterrel megközelíthető pontba rakták le – amihez pont ezért ráadásul a hadsereg segítségét kérték.

A 360 fokos rálátás a közeli hegyvonulatokra egyébként komoly vágyat ébreszthet a természetszeretőkben, akik közül egyszerre kilencet fog tudni elszállásolni a szerény kabin. De előtte még tesztelgetik.

(via Dezeen)