keresés menü

Oldschool kosármezre vadászni: megnyílt Budapest első vintage sportboltja

“Emlékszem, mennyire szerettem tinikoromban nézni a meccseket vagy gyűjtögetni a kosaras kártyákat – abban az időben ölni tudtam volna egy olyan helyért, ahonnan az általam bálványozott játékosok mezeit megszerezhetem. Ez motivált, hogy belevágjak egy itthon egyedülállónak számító vállalkozásba, és elindítsam az első hazai vintage sport boltot” – írja nekünk Kátai Tamás.

Szeretett volna étrehozni egy boltot, ami idővel igazi zarándokhellyé nőheti ki magát mindenki számára, aki lelkesedik a gyakran hozzáférhetetlen(nek tűnő) vintage sport mezek iránt, és most itt van, lehet menni: ide.

Elég jó kis űrbe talált bele, mert a vintage / trash vonal egyéb frontokon már úgyis nagyjából kimaxolódni látszik a fővárosban:

Új helyen a pesti trash-fashionisták butikja, az Antifactory Vintage

Tamás webshopot is üzemeltet, de ettől még nagyra tartja a szemtől-szembeni kapcsolatok kialakítását, ami, ha belegondolunk, teljesen természetes, ha az ember a gyűjtögető életmódnak ebben a szűk ízlésmezsgyéjében mozog – hiszen eléggé szubszubkulturális hobbinak tűnik a régi mezek felhalmozása.

“Igyekszem olyan közvetlen lenni az online platformokon, mint amilyen személyesen is lennék, hogyha valaki random meglátogatna a boltban”

– mondja Tamás, hozzátéve, hogy a tengerentúlon egyébként nagy kultusza van ezeknek a mostanra már sokszor retrónak nevezhető termékeknek. Ennek megfelelően pedig büszkén dagad a melle húsa, hogy a Throw Us Back-el Magyarországon ő hozhatta létre az első ilyen tematikájú sport (de már inkább relikvia) boltot.

A linket feljebb már elhelyeztük, a címet megadtuk, innentől kezdve minden Orlando Magic vagy San Antonio Spurs rajongó tudja, mi a dolga! :)))))

Más is nyílt ám nemrég, ahova érdemes benézni:

Így nyitott meg a Bodry, az új pesti forrószpot

Tűz tartalom 🔥