keresés menü

Kapcsolati pszichó, mozivásznon a fikció: 3 kultúrasimogató esemény szerdára

Highlights of Hungary 2015 díjátadó @ Toldi Mozi

Idén is versenyeznek a hazai kreatív projektek, amik tavaly hozzátettek az ország bűvös előmeneteléhez, gyarapították annak pozitív összbenyomását, felfestették a szép új jövőt. A jelöltek között felbukkannak olyan fasza kezdemények, amikről mi is írtunk, mint például a motorfűrészes Trash Fesztivál, a techno-diktatúrát hirdető Insecurity State, az összenyomható Budapest-térkép vagy ez a már megjelenésekor instant klasszikussá érett videoklip. És még rengeteg minden más. Szerda este jön a díjátadó a moziteremben, helyfoglalás érkezési sorrendben!

Vírus Pszicho Est: Párkapcsolati változások, bántalmazó kapcsolatok @ TüTü Budapest

Hogyan alakul egy kapcsolat evolúciója, és mire érdemes különösen figyelnünk az egyes állomásokon? Létezik bevált recept, vagy mindennek a kulcsa a folyamatos figyelem? Dr. Hammer Zsuzsanna óriásit kalauzol a Kolor projekt keretén belül üzemelő eheti Vírus Esten. Aztán Barkász Heléna mondja el, mik is a bántalmazó kapcsolat alapvető ismérvei, miért jönnek létre, és hogyan lehet szabadulni belőlük.

A Vírus esteken nem sűrűn fordul elő üres szék – de vigyázat, már nem ezen a helyen van!

ZEITGEIST#3: Dokumentum vs. Fikció @ Mazel Tov

A Budapest Zeitgeist egy előadássorozat, ami a korszellembe mélyen beágyazott alkotókat hív meg aktuális témákról társalogni, bármilyen területről, sőt, még kaput is nyitogat ezek között. Ezúttal a valóság és fikció örök feszültségét pendítik meg olyan jól ismert figurák, mint Kolosi Péter RTL-es programigazgató, Till Attila sztármédiamunkás, Hörcher Gábor Drifter-rendező és Ott Anna szerkesztő. Inspirálódás, barátkozás, Akácfa utca!

(Disclaimer: a Highlights of Hungary egyik kurátora az Urbanplayer.hu főszerkesztője.)