Az amerikai zajkirály Pete Swanson és a finn kísérleti techno legendája, a mostanában a hiphopos ütemek felé kalandozó Mika Vainio főszereplésével jön az Electrify elektronikus zenei sorozat következő része. Előttük-utánuk pedig a Farbwechseles előadók készülnek különleges szettekkel.

Pete Swanson celebrál

Az Trafó hiánypótló sorozata, az Electrify azzal a céllal jött létre, hogy helyet és megfelelő megszólalást adjon azoknak a Budapestre érkező aktuális előadóknak, akiknél a bulifaktor helyett vagy mellett a hangzás és az odafigyelést igénylő megoldások is fontos komponensei a műsoruknak. Ennek köszönhetően járt már a Trafóban többek között Vladislav Delay, Andy Stott, a Forest Swords és Laurel Halo is – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Mika Vainio munka közben

A buli Facebook-eseményén nagyon szépen le van írva, hogy melyik fellépő miért érdekes, úgyhogy mi inkább kicsit utánamentünk, hogy melyikük milyen különlegességgel készül a szombat éjszakára. Jöjjenek most ezek érdekességek a szombati timing szerint sorrendben:

  • Az improvizatív kísérleti zenében szó szerint utazó 12z-től megtudtuk, hogy olyasmi mottókban gondolkoznak az estére, mint hogy: “pussy was before art” “we are on the good way, but it leads nowhere” vagy hogy “12z is the new silf” – tehát az se kizárt, hogy az zenekar történetében először megtörténjen, hogy mindhárman egyszerre szintetizátoron játszanak.
  • A SILF és Áron Birtalan közös koncertjéről annyit lehet tudni, hogy a hangszerelésen kívül tök más lesz minden, mint eddig.
  • Pete Swanson jó szokásához híven szombaton se a színpadon fog játszani, hanem lehozza a kütyüit, hogy az őrületet az epicentrumból irányíthassa.
  • Ha jók az értesüléseink (és jók:), akkor Mika Vainio technikai riderében külön ki van emelve, hogy a hangcuccnak 40Hz és 40kHz között kristálytisztán kell szólnia. (ELMARAD.)
  • Az alagsori afterre Danada Cry a Route 8-tel közös splitjével érkezik.
  • Norwell először lájvol Magyarországon, ráadásul új trekkeket is hoz.
  • Route 8 pedig kemény táncolós house-t játszik majd, epikus ambientes ívekkel.

Még egyszer, RSVP itt – tali ott!