Néhány napja ment körbe a hír, miszerint a világ elsőszámú utcaművésze, Banksy a honlapján azzal az ajánlattal állt elő, hogy akik június 9-én, a brit választások napján beküldik a választási lapjuk fotóját, bizonyítván, hogy nem a konzervatív torykra szavaztak, azok egy választási szuvenírt kapnak tőle postán.

Ez a kis emléklap egy klasszik Banksy-alkotás, a Girl With Balloon union jack-es verziója lenne, ahol a piros szívlufi nemzeti színben látható. Az akció egyébként Bristol és környéke hat választókörzetére szólt.

Ezután aztán egy csomó bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint ez kimeríti annak a bűncselekménynek a fogalmát, amikor valaki ajándékozással akarja a választásokat befolyásolni.

Hiába próbálta Banksy ügyvédje abba irányba eltolni az ügyet a kiíráskor, miszerint egy értéket nem képviselő szuvenírről van szó, a helyi hatóságok bűncselekmény gyanújával eljárást indítottak Banksy ellen.

Frissítés: Banksy elállt az ajánlattól, nem lesznek emléklapok. (via)

(via)

Lepje meg magát az e-számla kényelmével és egy iPhone X-zel! Ha december 31-ig e-számlára vált, 150 000 Ft-os iCentre utalványt vagy egy iPhone X-et nyerhet! (X)