A megboldogult nyolcvanasok elemi erővel törtek vissza az elmúlt évek popkultúrájába: szintik, neonok, giccs és gliccs minden mennyiségben. A DeLorean nevét pedig ma már nem csak zenei producer viseli, de az autó kultusza is átesett egy kisebb reneszánszon, miután a 80-as évekbeli típusok visszaszivárogtak a szimbólumdivatba.

Frank Ocean klasszikus lemezborítójától a Ryan Gosling-féle Drive-on át egy csomó zenés videóig, vagy akár népszerű budapesti szervezőcsapatok esztétikájáig a 80-as évek verdái egyértelműen újra a reflektorfényben fürdőznek. A Vissza A Jövőbe négy keréken járó legendája ennek a vonulatnak jóformán a közmegegyezéses királya a maga sirályszárnyajtóival és izgalmasan indusztriális vonalaival, így ilyet tulajdonolni elég nagy rojálság.

Geoff Ombao autódizájn-hallgató lelkesen mesél arról, hogy gyerekként úgy nézett az egyik közeli utca lakójának DeLoreanjére, mintha egyenesen a Mikulás vezette volna el a házuk előtt a jégkrémes kocsit, és azóta szerelmes a típusba, és akart egyet. És lett egy neki végül. A szenvedélyes monológ alatt pedig működés közben is megszemlélhetjük az élő mítoszt.