Optimalizált mikrolakásokkal az anyagi függetlenségért!

Mark Alford és Elina Chinea tavaly októberben döntötték el, hogy feladják a drága West Oakland-i albérletüket és beállnak a tiny house-mozgalomba. Rájöttek, hogy egy csomó dologra, amit a fogyasztói társadalom sztereotípiái miatt fizettek ki, igazából nincs is szükségük: hasztalan hülyeségek, amit megvásárlás után nem is használtak, illetve plusz terek, amiket a felesleges tárgyaik miatt kellett bérelniük. Feltették tehát a kérdést:

Mi az, amire tényleg szükségük van?

Egy év alatt az amerikai mértékkel filléreknek számító 7000 dollárból (~2 millió ft) majdnem teljesen felhúztak egy 18 négyzetméteres minilakást, mindössze az utolsó simítások vannak hátra. A ház alapjait egyébként újrahasznosított fadeszkákból és fémlemezekből állították össze, a szigetelést használt farmerekkel oldották meg.

A Freedom Project néven felhúzott minilakás tulajdonképpen egy nagyobb lakókocsi méretének felel meg, így kerekeket is szereltek rá. Igen, van mellékhelyiség is. A mikrolakásnak több ablak biztosítja a természetes fényt. A galériás hálószoba például iszonyú jól néz ki ennek köszönhetően napos időben. Ami pedig a képeken nem látszik, hogy Mark még egy tetőteraszt is szeretne a lakásukhoz.

(via inhabitat)

Mit vegyek a csajomnak? (X)