keresés menü

Weeknd: a Grammy továbbra is korrupt maradt

Kijött a Grammy-jelöltek shortlistje, nem is kellett több a hedonista-fájdalmas R&B kanadai ambasszadorjának, Weekndnek, hogy közölje: a szervezet továbbra sem trú. Erre abból következtetett, hogy sem After Hours című idei albuma, sem a rádiókból meg mindenhonnan szerteszét folyó dala, a Blinding Lights nem kapott egy fia jelölést sem.

Ami egyébként tényleg fura, mert tényleg borzasztóan erős az anyag, az említett dal meg konkrétan 2020 legnagyobb slágere lett.

Abel Tesfaye közlése a Twitteren, átláthatóságot követelve:

És akkor mégegyszer: az idei nagylemeze a legjobban fogyó nagylemez lett Amerikában, a Blinding Lights pedig a Billboard történelmének leghosszabban a toptízben maradó slágere. Ez akkora dolog, hogy még mi is külön megemlékeztünk róla:

Egyes források tudni vélik, hogy az bőszíthette fel a Grammy vezetőit, hogy kiderült, Weeknd nem csak a Grammy-gálán lépne fel, de egy héttel később a Superbowl-on is, hiába állapodtak végül meg, hogy oké a dolog. Ezt persze a Recording Academy teljes mértékben tagadja. Harvey Mason Jr., a szervezet elnöke úgy nyilatkozott:

“Sajnos minden évben kevesebb a jelölés, mint amennyi arra érdemes művész van. Hogy világos legyen, minden kategóriában a szavazás jóval azelőtt lebonyolódott, hogy bejelentették a The Weeknd Super Bowl-fellépését, tehát ez semmilyen módon nem befolyásolhatta a jelölési folyamatot. “

Aha, ok.

Egyébként Beyoncé vezeti a jelöléseket az idei Grammyn, összesen kilenccel. Dua Lipa, Taylor Swift és Roddy Ricch szorosan mögötte vannak hat-hat jelöléssel. Justin Bieber pedig azért akadt ki, mert csak popkategóriákban jelölték, miközben szerinte a Changes című albuma teljes egészében R&B.