keresés menü

Vajon hány évnek kell eltelnie, hogy ilyen zenét halljunk a Petőfin?

A kérdés persze költői, mert az állami popzenei adó ugyan még mindig előrébb jár fél lépéssel, mint a sok vállalhatatlanul bazári slágert ontó kereskedelmi rádió, viszont ezzel együtt messziről sem követi olyan tempóban az új műfaji hajtásokat, mint mondjuk szigetországi pályatársa, a BBC.

Ez most csak azért jutott eszünkbe, mert itt van a koppenhágai SIBA, akinek eddig két zenéje tűnt fel a YouTube-on, posztunk írásának pillanatában 249-en teccikelik csak a Facebookon, mégis borzasztóan kétezertizenhat, amit művel.

A lehető legjobb értelemben:

Továbbá:

A gyümölcsös, vibráló, nagyvárosiasan egzotikus trekkek leginkább talán a félinfantilis PC Music-vonalra emlékeztetnek, bár inkább már beléptek a félserdülőkorba. Ettől persze még kíváncsian vagyunk, mikor játssza le az első magyar rádióadó. Ezúton kérjük a zenei szerkesztőket, hogy ha ez megtörténik, pingeljenek meg minket az adásarchívval együtt, köszi!

Egyúttal felhívjuk a figyelmüket, hogy március 18 után lehet játszani a remekműveket, akkor jönnek ki ugyanis a HEET kiadónál.