keresés menü

Létezik jóság a világban: újranyit a legendás londoni klub, a Fabric

Hétfő késő délután friss bejegyzést posztolt a legendás, ám az engedélyétől szeptemberben megfosztott, és emiatt emberek tízezreinek kiborulását okozó klub a Facebook-oldalára, amiben a YOU SAVED FABRIC cím után a következő áll:

“Iszonyúan hálásak vagyunk, hogy megerősíthetjük a hírt, miszerint visszakaptuk az engedélyünket. Nagyon sokkal tartozunk a támogatóinknak. Nem tartanánk itt a ti példás kitartásotok és nagylelkűségetek nélkül. Annyiféle ember állt elő, hogy felszólaljon az ügyünk mellett, számos művész a zenetársadalom minden sarkából, klubberek a világ minden részén, mind beálltak mögénk.”

“Még a bolygó másik feléről is láttunk #savefabric pólóban grasszáló embereket, akik azt illusztrálták, mennyire fontos dologról van szó.”

Az újranyitás pontos dátuma még ismeretlen, de a tény attól még szilárdan áll, mint egy ügyeletes DJ a kitartó közönsége előtt reggel délben!

Persze a hatóságok komoly feltételekhez is kötötték az újranyitást, amik között van ID-szkennelő rendszer, alaposabb átkutatással megerősített beléptetés, fizikai átalakítások a klubban (sőt, nem látható megfigyelőeszközök, azaz kamerák kihelyezése), és egy életre szóló kitiltás bárkinek, akinél cuccot találnak, vagy ő maga cuccot próbál meg vásárolni a Fabric falain belül.

Sadiq Khan londoni polgármester – aki egyébként is teljes mellszélességgel áll ki a brit főváros éjszakai élete mellett – már kommentálta is a dolgot, persze pozitív kicsengéssel, üdvözölve, hogy a klub jövője végre biztosítva van. Ő itt nem a polgármester úr, hanem egy DJ a sok közül, aki a produkciójára a fabricmentő pólót húzta fel:

https://instagram.com/p/BMg3ELvjwFX

A Fabricról mi sem először írunk, itt vannak cikkeink a témában, amikből remélhetőleg szintén lejön, miért nem csak egy útszéli diszkóról van szó, hanem egy megkerülhetetlen intézményről: