keresés menü

Éjjel is járó metró: a londoni partikultúra új, őrülten szabad korszaka jöhet

2016/08/18 csütörtök 14:47
Urbanplayer        hip

(Fotó: Independent)

Egy éve húzódott már ez Boris Johnson akkori polgármester ötlete nyomán, de most megvalósul: a londoni metró a hétvégéken éjszaka is zakatol majd a mélyben. Elsőként a Central és a Victoria vonalon startol el az éjjeli üzem, amit ősszel továbbvisznek a Jubilee, a Northern és a Piccadilly viszonylatokra is.

A városvezetői stafétát átvevő Sadiq Khan is egyébként a váltás mellett tette le a voksát, mondván, London 24 órás város,” a színházi világ fővárosa, fantasztikus koncertjeink vannak, itt működik a világ néhány legjobb étterme és szállodája. Muszáj összekötni ezeket a pontokat. Ötből négy turista a kulturális lehetőségek miatt utazik ide, az nem lehet, hogy aggódniuk kelljen a hazajutás miatt.”

Éjjeli metró + veretni szerető britek = !!!!!

Hogy mivel jár az, hogy az utasok péntekenként és szombatonként közlekedhetnek a legkésőbbi (legkoraibb?!) órákban is, azt nem nehéz kitalálni. Röviden: ha a ravevonat beindul, nincs kiszállás!!!

Bővebben a Mixmag nagyon jól összeszedte az előnyöket:

+ BÓNUSZ: lehet játszani azt a szórakoztató játékot, hogy megtippeled arcszerkezet alapján, hogy melyik utas milyen cuccról van éppen lejövőben.