keresés menü

Új Boards Of Canada album júniusban? Új Boards Of Canada album júniusban!

boards

Igen, ez a borítója. És nyolc évet kellett várni a folytatásra harmadik nagylemezük, a The Campfire Headphase óta. De legalább igazán eredeti módon vezették elő a nagy hírt, hogy a rajongók egy másodpercig se maradhassanak békén a seggükön az elmúlt napokban – amit műveltek, ahhoz képest még a Daft Punk mézesmadzag-kampánya is csontsovány volt. Mert mi történt?

Az történt, hogy a skót testvér-zenész-páros egy agyalós játékot talált ki, aminek az elején még senki nem tudta, miről van szó. Először is, a világszerte megrendezett, a zene lemezboltos ünnepének számító Record Store Day-en szerencsés rajongók Londonban, illetve New Yorkban, egymástól teljesen függetlenül ráakadtak egy-egy Boards Of Canadaborítós, eddig ismeretlen bakelitre, amin 20 másodpercnyi furcsa zaj között egyszer csak egy dallam csendült fel, majd egy robotikus hangon hat darab számjegy. Aztán egy BBC-s, majd egy NPR-es rádióműsorban, majd a Cartoon Networkön is felbukkantak hasonló rejtélyes kódszámok, majd valaki észrevette, hogy egy rajongói fórumon megváltozott a fejléc-banner, amit szövegszerkesztővel megnyitva SoundCloud-linkek tűntek elő. Persze ezek mögött is zeneszilánkok és számok voltak, mi más.

Aki pedig összeszedegette ezeket a mozaikokat, és bekalimpálta a végeredményt ide, megkapta ezt a promóvideót:

Végül sokak kedvenc ambient-IDM párosa nem húzta addig az idegeket, hogy azok szét is szakadjanak, ezért közzétette a lényegi információt, miszerint június 10-én jön a Tomorrow’s Harvest című új anyag. Az biztos, hogy ilyen hackerista bemelegítést még nem láttunk, úgyhogy ezek után csak még jobban remegve várjuk az albumot.