keresés menü

Öklöket a magasba, mégis lesz Több Technót A Parlamentbe-tüntetés!

2014-ben így lengtek az öklök

Most esetleg sokan felteszik a kérdést, hogy mi a poszt címében az a mégis. Miért, mégis mi történt? Felmerült, hogy esetleg mégsem lesz a legnagyobb szabadtéri pszeudopolitikai party, ami az előző években – egyébként bő hat éve, helló! – lassan hagyománnyá tornyosult?

Gyors információs felgöngyölítés

Az előző évek gyakorlatától eltérően a BRFK idén fogta magát, és nem vette tudomásul a mozgalom legújabb rendezvényének bejelentését, magyarul betiltotta azt, amit aztán a mozgalmárok jogos felháborodása követett.

Erre aztán a hatóság eléggé fifikásan reagált: közölték, hogy a rendezvény nem tartozik a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény hatálya alá. Vagyis ennek alapján a rendőrség tiltó határozatot eleve nem is hozhat. “A bejelentő a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően tarthatja meg a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá nem tartozó rendezvényét” – írták, nyilván arra utalva, hogy ez itt semmi esetre sem egy tüntetés, hanem egy BULI, úgyhogy tessék szépen ennek megfelelően eljárni. Területfoglalási engedély, egyéb engedélyek, még több engedély.

A mozgalmárok azonban nem hagyták ezt az átlátszó leterelést, és bírósági úton támadták meg a teljesen indokolatlan végzést.

Ahogy a TASZ jogásza is közölte, a rendőrség

nem mérlegelheti, hogy a rendezvény célja mennyire komoly vagy ironikus, vagy hogy mekkora a társadalmi relevanciája.

Ezt egyébként aláhúzza, hogy mennyiféle különböző esemény kaphatott helyet már a Kossuth téren, az Apostoli Magyar Királyság enyhén hibbant tüntetőitől egészen a nemrég lezajlott fűlegalizációs kiállásig. Ma pedig érkezett a remek hír: a BRFK a technónyomás hatására nagyon helyesen visszatáncolt, a Több Technót A Parlamentbe így végül mégiscsak megtarthatja a megmozdulását.

VAN IGAZSÁG!!!!!!!!!