keresés menü

Nem gyulladtak meg az alkarnyi spanglik a Kossuth téren

Negyedik hó huszadikán, négy óra húsz percre (hogy miért ekkor? hát ezért) lőtték be a demonstráció kezdő időpontját a szervezők, akikről nem tudni, kik lehettek, mert végül mégsem vállalták az arcukat, kivéve Gregory G Ras budapesti reggae-énekest, aki egy maroknyi fiatal előtt némi inspirációs beszéddel hívta fel a figyelmet olyan lényeges és megkerülhetetlen dolgokra, mint hogy

  • kezünkbe kell vennünk a sorsunkat
  • tudatossá kell válnunk
  • a rendőrök nem csak szar fejek lehetnek
  • és nem akarnak feltétlenül tiniket vegzálni a parkokban
  • de ettől függetlenül jövőre ha a kormány nem dekriminalizálja a marihuánát, akkor hatalmas polgári engedetlenség keretében tömegesen fognak ugyanekkor és ugyanitt spanglira gyújtani, annyian, hogy lehetetlen legyen mindenkit büntetőeljárás alá vonni.

Az esemény némi közös egyetértésen túl nem merült ki több mindenben, senkit nem vittek el karperecben, úgyhogy a továbbiakban a helyszínen készült fotóinkkal illusztrálva adjuk közre azokat a pontokat, amit a szmoki barátai követelnek maguknak Budapesten.

1. Követeljük az orvosi, illetve rekreációs célú marijuana fogyasztásának szabadságát, az illegalitás eltörlését.

420-fu-tuntetes-07

420-fu-tuntetes-10

2. Évenkénti szmókerfesztivált Buda,-Pesten.

3. Követeljük a kender tudományos célú tanulmányozását és a kutatást támogató országos szintű K+F program kiépítését.

4. Teremtsünk zöldebb munkahelyeket együttes erővel!

5. Nemzeti Kenderbolt hálózat kialakítása. Ez az államnak biztos bevételi forrást jelentene, a fogyasztóknak pedig nem kellene bizonytalan megbízhatóságú dílerekkel érintkezniük.

420-fu-tuntetes-01

6. Könnyebb teherviselés. A rekreációs célú marihuánafogyasztás segíthet napjaink népbetegségének nyilvánított stressz leküzdésében.

420-fu-tuntetes-09

7. Rendőri iszony megszüntetése. Az igazságszolgáltatás rengeteg értékes erőforrást pazarol el a fogyasztók üldözésére teljesen feleslegesen, hiszen egyértelmű, hogy a fű fogyasztása nem jelent veszélyt a társadalomra.

420-fu-tuntetes-08

420-fu-tuntetes-02

8. Követeljük a marihuána jogi egyenlőségét az alkohol és dohánytermékekkel szemben.

420-fu-tuntetes-12

A pontok teljes kifejtését a facebookos eseményoldalon lehet és érdemes elolvasni.