keresés menü

Egy megszállott régi Macintosh gépeken újrarajzolta a This Is Americát

Ahhoz képest, hogy Childish Gambino This Is Americája az amerikai feketékről szól, elsősorban a zseniális videóklipjének köszönhetően simán megvette a fél világot. A május 6-i publikálás óta immár 300 millióan látták.

Ebből a számból vélhetően Wahyu Ichwandardi indonéz származású, New York-i illusztrátor is szépen kivette a maga részét. Az elmúlt hónapját ugyanis azzal töltötte, hogy nyolcvanas évekbeli Macintosh gépeken újrarajzolta Gambino táncát.

View this post on Instagram

In progress: Capturing Donald Glover dance in This Is America video. Using Macintosh SE computer, MacPaint software & MacroMind software. Currently: 375 frames.

A post shared by Pinot W. Ichwandardi (@pinot) on

A rajzolás maga a Macintosh 128K-es gép MacPaint nevű szoftverjével történt, az animáció pedig a MacroMind VideoWorkkel egy Macintosh SE-en. Ichwandardi egyébként olyan szinten elmerült a részletekben, hogy még Sherrie Silver koreográfus útmutatóját is tanulmányozta, mondván:

“Minden pixel számít.”

Valaki rávágta a Call Me Maybe-t a hónap legerősebb klipjére, és az internet fele felháborodott, a másik fele meg jót mulat

(via)

Tűz tartalom 🔥