keresés menü

Valaki rávágta a Call Me Maybe-t a hónap legerősebb klipjére, és az internet fele felháborodott, a másik fele meg jót mulat

Amiről mi is megemlékeztünk itt, a weben pedig azóta sem csillapodtak a videóról szóló diskurzusok, ami nem csoda, hiszen az alkotás tele van szimbólumokkal és rejtett üzenetekkel (akit érdekel ez is, ide klikk).

Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy nagyon kemény társadalomkritikával állunk szemben, benne kérdőjelekkel rasszizmusról és fegyvertartásról, úgyhogy ezért is hördültek fel sokan, amikor meglátták ezt a paródiát – amiben a készítő, LOTI a 2011-es szupersláger Call Me Maybe hurrávidám sorait nyeste rá a képsorokra.

A dal egyrészt bámulatosan illeszkedik a kezdő jelenetek koreográfiájára, másrészt sokak szerint undorító ellaposítása, kinevetése, kiherélése a videó fontos figyelemfelhívó missziójának. A készítő ezért sietett is a YouTube-on jelezni, hogy szándékai nem a tiszteletlenségről szólnak, nem akart senkit megbántani, inkább csak nevettetni.

A paródiának különös csavart ad, hogy Gambino a(z eredeti) videójában arra is masszívan utal, hogy a popkultúra vidám hülyülése elfedi a valóságot, ami a világban zajlik.

A nap videója most egyben a hét legkeményebb klipje