keresés menü

Sikátorromantika és összművészet: merre buliztassuk meg magunkat a hétvégén?

ruszkibuli2

Őszintén reméljük, hogy mindenhol kicsengettek, bezárták az irodákat, az iskolatáskák és a vasalt ingek az ágy alatt, és már legfeljebb csak az a kérdés, hogy merre vegyétek az irányt! Aki nem tudja, annak igyekszünk segíteni, aki meg nagyon biztos a dolgában, azt pedig most összezavarjuk!

PÉNTEK: Midland & Barnt @ A38
A basszuszenéket house-zal és technóval keresztező  Midland és a mindezt a krautrock irányába eltoló Barnt vezetésével a Dansmusiq izgalmas és táncolható house-variációkban utazó sorozata most a sötét oldalra kalandozik el. Morcos, mély basszusok lesznek, megingathatatlan ütemekkel, hol misztikus, hol simán csak mocskos témákkal, sikátor-romantikával, jelenbe helyezett jövőkkel.

PÉNTEK: Cortechs @ Corvintető
Aki inkább sötét kietlen technóra vágy, annak a Corvintetőt ajánljuk, ahol a Coo/8 jóvoltából a Magyarországon már járt Cortechs emeli fel a nyomasztást a buliregiszterig. Mi lesz itt pénteken, pót-Halloween?

PÉNTEK: Uffalo Steez @ Toldi
Jöjjenek a magyarok! Szintén pénteken a Toldi Klubban mutatja be BOUNCE-csapat két tagja, a pesti éjszakai élet két megkerülhetetlen figurája, Yvein Monq és Vanis Uffalo Steez nevű juke-os, footworkos projektjüket, amiről ma már röviden faggattuk is őket itt. Izgatottan várjuk! Előttük / utánuk lesz még Anto, Zovek, Headshotboyz, Nakedkool – mindez a Nightdrive szervezésében.

PÉNTEK: Silf @ Mika Tivadar Mulató
És akkor még mindig nincs vége a pénteki party-palettának. A Mikában Lost Minute címmel indul egy új bulisorozat DJ Naga és Peter Bernath szervezésében, ami underground house-zal foglalkozik, és ígéret szerint erős vizuális megtámogatást fog kapni. Első alkalommal egyik házi kedvencünk, a Silf lép fel. A műsor másik apropója, hogy ők először fognak élőben analóg gépeken játszani.

PÉNTEK: Lord Vicar, Purple Hill Witch @ Vörös Yuk
Aki inkább súlyos riffekre, mocskos doom- és sludge zenékre bólogatna annak pedig a Kék Yukat ajánljuk, ahol a ex-Reverend Bizarra és ex-Saint Vitus tagokkal is bíró Lord Vicar lép fel Finnországból, jön a Purple Hill Witch Norvégiából, itthonról pedig a Hillls, a Haw és a Karst sújtanak le.

lord

PÉNTEK-SZOMBAT: Sharon Eyal & Gai Behar: House @ Trafó
A nevezett két izraeli kreatív összművészeti House-műsorában a színpadon találkozik a tánc, a zene és a divat egy bizarr és forró show keretei között. A partizgatás előtti bemelegítőnek is remek programot pénteken és szombaton is meg lehet tekinteni a Trafóban.

SZOMBAT: Melé w/ Slick Don @ Corvintető
A szombat este legmenőbb neve az angol Melé lesz, aki a Budapest Bass Music szervezésében jön, és valószínűleg a bass music és garage mellett játszik még technót és house-t is. Vele érkezik Slick Don is, valamint felvonul hazai színekben Nakedkool, Mentalien, BA10 és Aafro is.

SZOMBAT: Kelet-EU buli @ Nemdebár
Szombaton a régi Moszkván DJ Suhaid, DJ Shuriken, DJ Von Yodi és Dj Gandharva négyese mindenféle kelet-európai, egzotikus bakelitekkel ünnepli a Berlini fal ledöntésének 24. évfordulóját.

kelet

SZOMBAT: Tekintetes úr @ Zúzda Rockkert
Nyolc év után tér vissza a magyar nemzeti avantgarde önjelölt géniuszának, önnön karikatúrájának, Pozsonyi Ádámnak a kultikus zenekara – minden nyárspolgár legnagyobb örömére. Ha idegesítik a bulinegyed ricsajozó fiataljai, az eszetlen haladás, az européer vívmányok, akkor mindenképp itt bulizzon. Munka! Olvasás! Pihenés! Vendég pedig a Honecker bosszúja.

tekint

SZOMBATTÓL: Beat-nemzedék / Allen Ginsberg @ Ludwig Múzeum
Valószínűleg a beatnikek voltak az első, mai értelemben vett bulizó generáció, az ifjúsági kultúrák kezdete. Buli után, buli előtt, mi lenne jobb program, mint ez a Ginsberg alakja köré felépített multimediális kiállítás?

VASÁRNAP: Morzsa Records @ Hátsó Kapu
Vasárnap este pedig olvasszuk el megfáradt testünket ennek a csupaszív texasi gitáros-énekes srácnak a koncertjén.

Találkozunk mindenhol!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥