keresés menü

Majdnem fekete, viszont a bélése pálmafás: Silf interjú

Ma este a Toldiban lájvol az idei év talán legmenőbb magyar duója, a régi analóg szintiktől megbűvölt Silf. Ennek aprópóján kértük meg Mikolai Martint és Zalkai Bálintot, hogy meséljenek, mi van velük, a kiadókkal, és ezek mellett még az ikonikus ruhák is szóba kerültek.

1240226_518580168235126_864514644_n

Urbanplayer: – Amennyire az egyéb zenéiteket ismerem, inkább kísérleti elektronikában mozogtatok, aztán a Silf meg valahogy az utóbbi idők legjobb bulizenekara lett. Mármint odabaszósabb lehet, hogy van, de én néhány punk-koncert mellett legjobban a ti egyik toldis bulitokon éreztem magam idén. Direkt ilyennek indult ez, vagy csak így alakult?

Martin: – Amikor elkezdtük akkor sokkal zajosabb és sátánistább acid cuccokat csináltunk. Akkor még Matolcsy & György néven. De ezzel nem álltunk ki soha végül. Aztán, ahogy változott a hangszerelés, meg mi is kicsit tapasztaltabbak lettünk az eszközök használata terén, úgy kicsit belangyult a zene is.

Bálint: – Messze járunk már attól, ahol két éve kezdődött ez a dolog, de soha nem volt meghatározva az irány, mindig az újabb tapasztalatok és hangszerek alakítgatták a Silfet.

UP: – Lassan egy éve jelent meg a Silf-ep, ahogy a Farbwechsel is évfordulós lesz hamarosan. Nem kérdés, tök jól sikerült az egész, mégis mi az, amit kiemelnétek Silf- és kiadó ügyben az elmúlt időszakból?

M: – Most hirtelen, ami eszembe jut, az az A38-as label night. Ami annak ellenére, hogy nagyon korainak éreztük nagyon jól sikerült és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Aztán a múlt heti farbwechseles előadókkal közös live-stream is nagyon belelkesített mindenkit. Azt mindenképpen folytatni fogjuk, mert egyrészt nagyon jó volt a hangulat, másrészt óriási volt a fogadtatás is. Most így ennyi. Zab?

B: – A label night valóban jól sült el. A másik, amiről amúgy se beszélünk sokat, hogy egy elég jó kis csapat verbuválódott az időközben megismert emberekből. Komolyan mondom, már ezért megérte.

UP: – Készültök új dolgokkal Silfileg? Szerintem ez a projekt tök jól működhetne egy külföldi kiadóval is akár.

M: – Igen, a Fuselab kiadóval kezdtünk el beszélgetni egy vagy esetleg kettő 12”-ről. Nagyon sok felvételt készítettünk a nyáron, és azokat tuti, hogy elpasszoljuk valahova, de egyelőre az új live szettel foglalkozunk.

B: – Jól mondja a kolléga. Van egy csomó zenénk, most pedig ideges bizniszmenekkel tárgyalunk a sorsukról.

UP: – Martin, van neked az az ikonikus sárga acid-pulcsid. Mesélnél róla?

M: – Ha-ha… ja. Zabnak is van amúgy. Kapott még Atomik, Mesterházy, Gördön, Andy Jenkinson és Balla Zoli. A Dole Shirt készítette a tavalyi Acid Karácsony résztvevőinek. Nagyon szeretjük :)

UP: – Bálint, neked pedig az a színes kabátod lett az, amivel távolról is levágós, hogy valahol ott vagy. Többen mondták, hogy milyen király, hogy egy látszólag hallgatag srácnak van a legmenőbb kabátja. Honnan van ez?

M: – Hallgatag a lófaszt :D

B: – Kábé két éve nagy hévvel elindultam, hogy veszek végre egy fekete kabátot, hát ez lett belőle. Csak majdnem fekete, cserébe viszont a bélése pálmafás. És a jelek szerint duplán megérte, ha a csendes gyilkos ábrázatot látszólag hallgatagra szelídítette.

Tehát akkor este Silf Live valamint Zefyr és Crimson -> Check in itt.
A Farbwechsel kiadó dolgait pedig itt lehet követni.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥