keresés menü

Prince hat napig ébren volt a halála előtt

Korosztályának egyik utolsó zenei géniuszáról sógora, Maurice Phillips közölte, hogy “154 órán át folyamatosan” ébren volt, mielőtt holtan találták volna otthonában csütörtökön. Ezt az elhamvasztása utáni szűk körű megemlékezésen mondta (ami egyébként nem verődött nagy dobra, az énekes ugyanis Jehova Tanúja volt, ezért ragaszkodott hozzá, hogy ha arra kerül majd sor, akkor mindenféle csinnadratta nélkül búcsúztassák el).

A maratoni ébrenlét oka is ismert: 57 éves korában elhunyt Prince évek óta a Percocet nevű, súlyos függést kialakító fájdalomcsillapítót szedte krónikus derék- és bokafájdalmaira, ezt adagolta túl napokkal a halála előtt, ami miatt aztán képtelen volt aludni – hogy végül liftjében essen össze és aludjon el örökre.

Már 1984 óta pirulákat szedett

A hétvégén egyébként bejelentkezett a sajtóba egy magát csak Doctor D-ként említő ember, aki azt állítja magáról, hogy már az 1984-es szupersláger Purple Rain óta látta el az énekest fájdalomcsillapítókkal, egészen 2008-ig bezárólag. Azt mondta, megesett, hogy tízmillió forintnál is magasabb összegért vásárolt tőle a zenész adagot fél évre előre, de átlagosan naponta 60-80 ezer forintjába kerültek a szerek, amit egyébként simán megengedhetett magának.

De már akkor, a nyolcvanas évek közepén történt első találkozáskor is rég az ópiumszármazékok rabja volt Prince – mondta a titokzatos díler, aki például Dilaudiddal is ellátta, amit gyógyszertári heroinnak is szoktak nevezni, és nyolcszor erősebbnek tartják a morfiumnál.

Az interjúból az is kiderült, hogy a slágergyáros a szorongással is durván küzdött, például ha egy olyan szobába került, ahol csak öt ember tartózkodott, máris rosszul érezte magát. Sőt, színpadra sem szeretett állni, Doctor D szerint ilyen szintű lámpalázzal, mint amilyen neki volt, még nem találkozott. Prince nem volt bulizgatós típus, ezért is volt szüksége a tablettákra, hogy oldódjon, nem csak a későbbi fájdalmai miatt.

Hogy a sztár hamvait hol helyezik el, azt a család titokban tartja.

Tűz tartalom 🔥