keresés menü

10+1 érdekes tény, ami még csodálatraméltóbbá teszi Prince életét

Prince Rogers Nelson nem csak egy nagyon ügyes énekes-dalszerző volt karakteres babaarccal, hanem egy ember, aki gyakorlatilag arra született, amit végül csinált, és akiről nagyon könnyű elképzelni, hogy ha már nem állhatott volna színpadra, akkor abba belehal (halálának pontos okát még mindig nem tudjuk).

Bár az itthoni kereskedelmi rádiókon aligha lehetett hallani a szerzeményeit – ami eléggé óriási szégyen -, a popzenét alulról, ravaszul felforgatta, miközben szinte bármilyen hangszer szexi szörnyeteggé vált a kezei alatt. És persze ő maga is. Itt van pár fun fact, ami még nagyobbá emeli őt a popzene égiszén.

1. Ő játszotta Madonna Like A Prayerjében a gitárszólamot.

https://www.youtube.com/watch?v=rDnUIXF2ly8

2. Amikor Angliában turnézott 1987-ben, egy kisméretű zongorát szeretett volna felvitetni a hotelszobájába. Amit nem tudtak megoldani. Ezért fogta magát, rendelt egy darut, és átemeltette azt az ablakon.

3. Neki köszönhetjük a “csak szülői felügyelettel hallgatható” matricákat az albumokon. Vagyis ennek a számának:

https://www.youtube.com/watch?v=leRTkTBbcac

4. Ha megcsinált egy lemezt, nem hallgatta meg újra. Mondván, kinyilatkoztat valamit, de aztán megy tovább.

5. Csak hogy érezzük a szintkülönbséget: amikor Prince ezt a dalt írta, a világ olyasmikkel komolytalankodott, mint a Wake Me Up Before You Go Go.

6. Senki nem csinált olyan elegánsan szelfit, mint ő.

7. És senki nem sétált be olyan karizmatikusan egy kosárlabdameccsre, mint ő.

8. A Kisst eredetileg egy Mazarati nevű funkzenekarnak szülte meg, de végül mégis visszavette azt magának, közölve a tagokkal: “ez túl jó nektek, fiúk.”

9. Képes volt napokig nem aludni a stúdióban, amikor utolsó simításait végezte valamelyik albumán.

10. Akármikor és akármilyen formában is lépett színpadra, az egyszeri és megismételhetetlen volt. A Michael Jacksonos, James Brown-os vendégeskedés például megvolt?

10 + 1. A Szigetes fellépésén öt évvel ezelőtt sok mindent mondott a közönségnek, de az összes közül kitüremkedett ez: “ti öregedtek, én maradok ugyanaz.”