keresés menü

Prince szelfizett egyet. Életében először!

Az 56 éves művész, aki négyzetre emelte a funkot, tegnap dobta fel ezt a képet Facebook-oldalára (amit mindössze másfél hónapja hozott létre):

Hogy ez miért nagy dolog? Azért, mert Prince közismerten fázik a webtől. Négy éve például ezt mondta a Daily Mirrornak:

“Az internetnek teljesen vége van. Nem értem, miért is kéne odaadnom a legújabb zenéimet az iTunes-nak vagy bárki másnak. Nem fizetnek nekem előre, amikor meg nem kapják meg, dühösek lesznek. És amúgy is, ezek a kompjúterek meg digitális kütyük nem jók. Csak számokkal pakolják tele a fejed.”

A lila színhez rendkívüli módon vonzódó dalszerzőnek egyébként nem csak a világhálózatokkal gyűlt meg a baja: közismert arról, hogy vehemensen töröltet ügyvédjeivel mindent, ami az ő nevével kapcsolatos, és nem adott rá engedélyt: fotókat, kalózfelvételeket, az ő nevével feltöltött YouTube-videókat, még a koncertjein készült ártatlan mobilkamerás felvételeket is (ezt a saját bőrömön tapasztaltam a Szigetes fellépése után, egy nap alatt leradírozták a videómat), de még más zenekarok Prince-coverjeit és őelőtte tisztelgő művészek alkotásait is.

Az tehát, hogy most megjelent a közösségi hálón – twitterfiókot is nyitott -, egészen szokatlan lépés. De örülünk, persze! Ugyanúgy, mint az idén megjelent két új albumának is. Az Art Official Age-ről itt egy szám: