keresés menü

Nyílt vizek ihlették az új Belau dalt, és ne lepődj meg, ha újra elindítod

Tavaly a toldis Klipszemlén szép nyerést produkált a Belau nevű, nem olyan régi zenekar (itt mutattuk a kiváló klipet), ami műfajilag magát sundowntempónak könyveli el, és ez se nem túlzás, se nem kreatív vicceskedés, és hogy hitelt is adjunk a saját szavainknak, itt a legújabb daluk, ami ezt aláhúzza. Myra Monoka énekesnővel, aki szólóprojektjén kívül leginkább a Random Trip és Chris.SU nevű formációk kapcsán lehet ismert.

Mi kétszer is elindítottuk egymás után.
Soha rosszabb ne legyen az intelligens magyar popzene:

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje, a Belau – Buzás Krisztiánnal és session zenészekkel kiegészülve – időközben négyfős zenekarrá nőtte ki magát, ahol a fellépések alkalmával Szécsi Böbe énekel. A fiatal formáció nyáron egy közel 40 állomásos turnén vett részt, a Szigettől a Balaton Soundon át a Paloznaki Jazz Piknikig felléptek sok helyen, de még a tavaly Európa legjobb fesztiváljának választott kolozsvári Untold-on is.

A külföldön is pozitív kritikával illetett zenekar a nyári koncertdömping után november 26-án, este kilenctől adja lemezbemutató koncertjét az A38 Hajón. A Belau első, tizenkét számot tartalmazó, tematikus albuma, “amely a mediterrán életérzést idézi”, novemberben jelenik meg The Odyssey címmel.