keresés menü

Nézegess német technomagazinokat a 90-es évekből, lábadjon könnybe a szemed!

Ki ne szeretne nosztalgiázni? Talán a teknósok? Nem, ők is szeretnek nosztalgiázni, legalábbis ezt feltételezzük, miután legutóbb kimagasló népszerűségnek örvendett az 1996-os DJ-kártyákról szóló posztunk, de a magyar partikultúra hőskorából származó vicces szórólapok és a hazai acid-mozgalomról készült videó is nagyot ment. Szeretünk a múlton rugózni, na, talán egy kicsit vissza is sírdogáljuk néha, akkor is, ha esetleg nem is voltunk a részesei, mert még meg sem születtünk.

Úgyhogy begyújtjuk ismét a nosztalgiavonatot, ezúttal Németországból, az említett blognak hála nézzünk bele rögtön a Frontpage 1994. áprilisi számába, csak úgy random pár oldalba, hadd söpörjön el mindenkit a TRENSZ FLESS:

Tessék különös tekintettel lenni a bulikat hirdető flyerekre:

SZINYÓREKLÁM!

ACID OF THE MONTH!!
AMBIENCE OF THE MONTH!!!

És van ott még sok minden más is, ahonnan ezek jönnek, viháncolós élmény feltúrni ezeket a ma már nehezen vállalható újságokat (de semmi gond, 2035-ben meg majd rajtunk fognak röhögni). Vessük tekintetünk fókuszát például erre a rendkívül bátor kilencvenötös magazincímlapra:

Vagy arra, hogy milyen cipőreklámok mentek akkoriban:

Mobilhirdetés ravereknek!

Aphex Twin-cikk húsz évvel ezelőttről:

Na, hát ilyesmi. További kellemes bányászkodást errefelé! Ha találtok köztük valami izgit, mondjuk magyar vonatkozást, Fáklya Klub cikket vagy korai DJ Budai-fotókat, akkor feltétlenül szóljatok nekünk.