keresés menü

Nézegess totál bekészült arcokat! Videó a magyar technokultúra hőskorából

eszid

A Technokunst ásta elő az Indavideón át a Fekete Doboz tanoncainak archívumából az Ezredvégi össztánc című, apokaliptikus hangulatú, de mára inkább viccesnek ható dokumentumfilmet a magyarországi (acid) partykultúra kezdeteiről, meg persze a hozzá kapcsolódó drogok térhódításáról.

1996-ban járunk, és a korszak fontos lemezlovasai mellett megszólalnak mindenféle szakértők: rendőr, pszichológus, antropológus-dj Naga személyében, a nemrég elhunyt techno-nagypapa Bernáth/y Sándor és szervezők is. A legjobbak és legbeszédesebbek azonban a teljesen szétesett bulizók által hirtelenjében összetákolt filozófiák, a reménytelenül önleleplező ködösítések és a rajzfilmszerűen mozgáskényszeres mimikák. Következzen a három legjobb monológ és bónusz érdekesség:

3. A fiatal Palotai improvizált művészetelmélete a gépek mögött megbúvó lélekről

2. A srác, aki legfeljebb kéthavonta egyszer nyúlt szerhez, de akkor is csak és kizárólag bélyeget használt

1. A vécében falhoz állított srácnak a ZENÉhez intézett idegesen kényszeredett vallomása

(Ezt a videót a szereplő kérésére kivettük.)

+1 tiszta szereplő: Uj 444 Péter éleslátó megfigyelése a kizárólag meleg vizet biztosító vidéki csapokról és az azok mögött álló tulajdonosokról

Végül pedig jöjjön a teljes videó azoknak, akik még nem látták, de kedvet kaptak, mert a színvonal végig egyenletes, és elég nehéz volt néhány pillanatot kiemelni!