keresés menü

A Balcony TV Budapest utódja már egész Közép-Európát fogja hozzánk becsatornázni

A Budapest Showcase Hub, röviden BUSH szervezői arra jöttek rá a tavalyi fesztiváljuk tapasztalatai alapján, hogy Közép-Európában, a Balkántól a Baltikumig nagyon hasonló identitású helyi színterek vannak, amelyeknek képviselői, legyen az zenész, promóter vagy blogger, nagyon könnyen pendülnek ugyanazon húrokon.

Ennek az egymásra találásnak az eredménye lett a Newkidsfromtheblock nevű platform, ami két BUSH között biztosítja a régió színterei közti kapcsolatot export/import koncertekkel és mostantól egy Youtube-csatornával is, amit tessék bátran bekövetni.

A Balcony TV Budapest lehúzza a rolót, de akik mögötte vannak, azok nem ám!

Mivel a BUSH csapata többszörös átfedésben volt a budapesti Balcony TV stábjával, ezért kellő tapasztalat birtokában vágnak bele ebbe a projektbe, aminek a trailerét fent láthatjátok, a missziójukról pedig az alábbi sorokat csetelték nekünk:

“A Newkidsfromthebloc egy tudatállapot, egy életérzés, a létezés egy speciális tartományában való rezgés. Ez az amikor együtt rezeg lengyel és román, magyar és litván, és a kelet-európai létükből merítve feloldódnak egymás zenéjében.

Mi sem tudtuk, hogy van ilyen, de a BUSH-on kiderült, hogy igen. Ha már megszületett, úgy döntöttünk életben tartjuk. Például azzal, hogy a szomszédból hívunk el év közben is zenekarokat, hogy fellépjenek magyar testvéreik előtt, vagy azzal, hogy Kijevben az Atlas Weekenden egy egész napot és színpadot kurálunk ebben a szellemben, vagy azzal, hogy mindezt videóra vesszük és az azonos nevű Youtube-csatornán sugározzuk a usereknek.

Komolyra fordítva a szót, a Newkidsfromthebloc célja, hogy létre hozzon egy olyan kelet-európai zenei erőteret, amely újdonságként hathat a régióban és később akár távolabb a világban is. Terveink közt szerepel, hogy a videókban az országok zenészei közös aktivításokon vegyenek részt, bemutassák saját városuk kultikus helyszíneit, feldolgozzák egymás slágereit, vagy csak egyszerűen megmutatják miért érdemes figyelni rájuk.”