keresés menü

Minimáltól a maximálig: megint egy sűrű buliajánló a hétvégére

bekotottbuli

Igyekszünk tartani a pókerarcot: Egy átlagos budapesti hétvége jön legendás jungle-producerrel, csomó friss fellépővel külföldről és itthonról, lesznek mindenféle obskúrus előadók egész váratlan helyekről, minimáltól maximálig, laza karibi szellőtől pornós fülledtségig, és még jön egy csapat “neándervölgyi” brazil is! Oké, nem megy, már mosolyunk. Nem is erőltetjük tovább: ismét érdemes Budapesten elbulizni azt, ami ebből a hétből maradt! Mondjuk, hogy hol.

PÉNTEK: Lone @ Toldi Klub
A nottinghami hálószoba-producer Matt Cutler, azaz Lone első lemezein absztrakt hiphoppal próbálkozott, majd rátalált arra az euforikus, leginkább a house-hoz közelálló, de a karibi hangminták, fátyolos témák révén a táncolhatóság mellett egyúttal mindezt egy idilli chillwave-es horizont elé helyező zenére. Ezzel a Nightdrive és a Bounce (velük nemrég beszélgettünk) közös szervezésű bulija valószínűleg a hétvége legjobb komplementere lesz az egyre hidegebb időjáráshoz. Lone előtt Zovek és a Headshotboyz, utána pedig Anto és Eyto játszanak.

PÉNTEK: Petre Inspiresku @ A38 Hajó
A Pedro becenevű Petre Inspiresku ha nem is legfontosabb, de mindenképpen az egyik legmenőbb zenei exportja Romániának: rezidens Ibizán, saját számokból készített mixet a Fabricnak. Amúgy minimáltechnót játszik, súlyos atmoszférákkal, finom részletekkel, deep house-os hatásokkal. Aki nem a kontrasztokat kedveli, hanem passzoló soundtracket keres így november végére, az ide menjen. Forsek és Polarize lesznek még, szintén a szomszéd országból.

petre

PÉNTEK: Destrooy aka dubdub (Live act) @ Kontra klub
Aki pedig köszöni szépen a finomkodást, annak itt van a Tilos Rádiós Optimál-adás hagyományait kimaxolt BPM-ekkel ápolgató X-Hole bulija veretős maximumtechnóval, zajos hardcore-ral. Live acttel jön a japán-német DubDub, itthonról pedig RgoNOMix szintén live-val, Ray Palma illetve Log:n + Thalium dj-szettekkel készülnek.

PÉNTEK: NO DISCO @ Fogasház
A negyedik péntzeki táncos ajánlatunk pedig azoknak szól, akik nem akarják elkötelezni magukat. A NO DISCO őszi sorozatában minden lesz, ami nem diszkó, de táncos, vidám, újszerű elektronika a technótól kezdve, a klasszikus 4/4-en át az elektro-house-ig. Játszanak: Metha, Moreno, Skeam.

PÉNTEK: A magyar új hullám legjobb dalai (alá Quart) @ Beat On The Brat
A Quarton nemrégiben jelent meg az magyar újhullám legjobb dalait összegyűjtő 50-es lista. (Első rész itt, második emitt.) Ezekből és egyéb kimaradt gyöngyszemekből fognak vállogatni a Quart szakírói és a Past Perfect zenetörténészei a Beat On The Bratben egész éjjel.

quart

SZOMBAT: Goldie @ Corvintető
Goldie a pályafutásának első 20 évét felölelő válogatáslemeze turnéjával már májusban jött volna Budapestre. Az akkor meghiúsult fellépést most szombaton pótolja drum & bass/jungle-legenda. A tavaszi kezelt és kezeletlen jegyek is érvényesek a Budapest Bass Music bulijára, úgyhogy semmi akadálya hogy végre Goldie klasszikusaira ikszelhessünk, nosztalgiázhassunk az epikus vízióira. Előtte, utána: Mastif, DJ Ren, Mentalien.

SZOMBAT: Egbert @ A38 Hajó
A holland techhouse-producer pedig Warm c. friss nagylemezét mutatja be a hajón az NVC szervezésében. Itt is akárcsak, mint Goldie-n érzelmes témák és masszív veretés várható hol elválva, de inkább párhuzamosan.

SZOMBAT: W.H. meets Akkezdet @ Trafó
A W.H. zenekar rendhagyó koncerten idézi meg Shakespeare szerelmes szellemét, most pedig az Akkezdet Phiai is belép a képbe: Saiid és Újonc saját átiratokkal és improvizációval reagál a meglévő, kétlemeznyi hanganyagra. Az ezúttal kétnyelvű előadás egyszeri élménynek ígérkezik, és hogy az angol szövegek se álljanak a teljes élmény útjába, az elhangzó szonettek magyar fordításban is ki lesznek vetítve.

akkezdetshakes

SZOMBAT: Alarm with Kenny Hanlon (Apartment Records / Ireland) @ Toldi Klub
Az Alarm warehouse-hangulatú klubestjének második epizódjára az ír elektronikus zene szcéna egyik kulcsembere, Kenny Hanlon érkezik az Apartment Records, az Gary’s Gang klub és újságíróként a Infinite State Machine zeneblog képviseletében Budapestre, a Toldi Klubba. Előtte és utána: Chrimson és Chrom.

SZOMBAT: Pornó Varieté @ Fogasház
Pornós tematikájú buli, fülledt diszkóval, bugyinedvesítő gitárzenékkel, sok-sok dj-vel. Név szerint, random sorban: Infragandhi, Negro, Carl Oh, Vida Vera, Oltai Kata, Zságer V. Ákos, Sir Weirdo.

SZOMBAT: The Fabulous Go-Go Boy From Alabama, Bloody Mary Una Chica Band, Human Trash @ Trafik Klub
A RNR666 buliján három brazil fellépő az Amazonas mentén indul el a garázs rock felől a mississipi-blues puritán, zsigeri gyökerei felé. A Fabulous Go-Go Boy From Alabama igazából egy Luis Tissot nevű forma egyszemélyes rock and roll zenekara, a Bloody Mary Una Chica Band szintén egyszemélyes, de csajbanda. A Human Trash pedig kettejüknek és még egy leányzónak a közös, táncosabb, de nem kevésbé mocskos triója. Az eventnél bővebb ismertető erre.

fab

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥