keresés menü

Valami új, ami megfog: gyorsinterjú az új Beat On The Brat klub vezérével, Lévai Janesszal

1481326_10151819866957810_1896668060_n

Múlt héten kinyitott Lévai Janesz régóta tervezgetett klubja, a Beat On The Brat, ami már csak Janesz saját klubestjei miatt is előre borítékolható, hogy fontos csomópontja lesz a budapesti éjszakának. Rövid interjúnkban a miértekről, a célokról és a mindenféle trendekről kérdeztük az indie pápát.

Urbanplayer: – Én már vagy öt helyről hallottam az elmúlt évek során, hogy Lévai Janesz klubot nyit. Néhány hete aztán kiderült, hogy mindez nem csak városi legenda, hanem tényleg kinyit a Beat On The Brat. Miért az ötlet? És miért most?

Lévai Janesz: – Álmaimban gyerekkorom óta tervezgetem, konkrétabban 2-3 éve. Elmúltam negyven, szóval most vagy soha, otthagytam a kényelmes, nyugis állásomat. Azért akartam végre összehozni egy saját klubot, mert Pesten egyetlen helyszínen sem éreztük igazán otthon magunkat a klubestjeinkkel (Gumipop, Past Perfect, Psycho Galore, Hallelujah!, stb.). Voltak helyek, amelyekre szívesen emlékszem vissza, de egyik sem volt tökéletes, valami mindig hiányzott.

Friss fotók az épp folyamatban lévő cicomázásról!

UP: – Vannak olyan helyek, amik példaképek számodra? Amikor a Gumipop felfutott, akkor még a gitárzene volt a legCOOLabb dolog a városban, mára azonban átvette a helyét az elektronikus. A szokásos acidbulikon túl gondolkodtok elektronikus mulatságokban is?

LJ: – Itthon a Fekete Lyuk volt a kedvenc helyem, Bécsben a Flex, Londonban a Cargo. Ezeken a helyeken változatos a felhozatal, a szervezőik nyitottak az új dolgokra. A Gumipopon nagyon sok elektronikát játszottunk, és ebbe a koncepcióba is simán belefér, de a hangsúly a popzenei kereketeken lesz egyelőre. Például az év végéig lesz nálunk Quart, Popméter, Recorder, New Meat, Küss Mich, Psycho Galore, Holalo, Lamantin, Luxy, Negatív Szakállak, Hallelujah! és a Gumipop tizenegyedik szülinapi bulija is. Fix hétköznapi klubestjeink szerdánként a Midtempo, csütörtökönként a Past Perfect. Amúgy meg majd meglátom, mi lesz rám hatással. Mindig van valami új, ami megfog.

UP: – Mindenkitől megkérdem ezt, aki kicsit is illetékes, és hát a Psycho Galore révén minimum az vagy: Szerinted miért a garázs lett az indie-hullám után a leginkább pörgő, trendi gitáros műfaj?

LJ: – Nincs nagy megfejtés. Akinek van hozzá füle hallja, ez az egyetlen gitárzenei műfaj, ami frissnek hangzik, még egy ideig. Félek, pár év múlva nem marad értékelhető rockszám, de mi addig is nyomjuk.

Ma akkor indul a Nyár utcában a Beat On The Brat Past Perfect-szériája, becsekkolás erre!
Addig meg egy ilyen híres szám, ami valószínűleg az ötletet adta a gitárzenebarátok új klubjának nevéhez:

 

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥