keresés menü

Martin Shkreli a gyógyszeripar megfejéséből a hiphop világában akar magának pozíciót venni

Bobby Shmurdát, aki 2014-ben ért el kisebb sikereket rapperként, éppen egy éve vették őrizetbe azzal a váddal, hogy egy halálos áldozattal járó leszámolásban vett részt az elkövető banda főkolomposaként. Ő mindezt tagadja, családja azóta is azon ügyködik, hogy valahogy előteremtsék a kétmillió dolláros, tehát átszámítva több százmillió forintos óvadékot. Úgy fest, megérkezett a megoldás.

Martin Shkreli a HipHop DX-nek adott interjújában számolt be arról, hogy kész virítani a lóvét, és már folynak is erről a tárgyalások. Azt is elmondta, hogy

Nem számít, hogy bűnös vagy nem, ugyanúgy brooklyni, mint ő, megérdemel egy jó ügyvédet.

Azonban nem csak puszta empátiáról van szó, a segítség nem teljesen ingyen lenne. Hogy pontosan mi lenne az ára, azt még Shkreli sem tudja pontosan, de az biztos, hogy Shmurda az adósa maradna, mondván ő, mármint Shkreli egy rajongó és egy üzletember egyszerre.

Az interjúban egyébként arról is mesélt, hogy nem tetszett neki az, ahogy RZA nyilatkozott a Once Upon a Time in Shaolin című egypéldányos lemez eladásának a körülményeiről.

“Ha ő valakinek ad kétmillió dollárt, akkor azért elvárja a tiszteletet.”

Shkreli szeptemberben azzal került a hírekbe, hogy megvette egy AIDS-gyógyszer gyártásának a jogait, majd kábé negyvenszeresére emelte az árát. Ezután derült ki, hogy ő volt az, aki megvette az ominózus Wu-Tang-lemezt, ami nyilván kellemetlen lehetett RZA-éknak. RZA ezután azt nyilatkozta, hogy még a gyógyszeripari sáfárkodás előtt bizniszeltek Shkrelivel.

Ha a Bill Murray-s szál kamu volt, akkor is tuti hallunk még Shkreliről!

(pigeonsandplanes via hiphopdx)

UPDATE: A Bloomberg arról számolt be, hogy Shkrelit letartóztatta az FBI értékpapírokkal való csalásért, amit állítólag még 2011-ben, a gyógyszeripari munkássága korábbi szakaszában követett el. Konkrétan az előző cégéből lopta a pénzt.