keresés menü

A világ egyik leggyűlöltebb embere vette meg a kétmillió dolláros Wu-Tang-lemezt

Alig két hete írtuk meg, hogy elkelt a Wu-Tang Clan egy példányban, műalkotásként kiadott lemeze, a Once Upon A Time In Shaolin. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy dollárban is milliós ára volt a cuccnak. Arról azonban nem szóltak a hírek, hogy vajon ki volt a vásárló. Hát úgy tűnik, hogy jó okkal titkolta mind a banda, mind a Paddle8 aukciósház.

A tulajdonos ugyanis nem más, mint Martin Shkreli, aki néhány hónapja azzal vált hírhedt seggfejjé, hogy miután felvásárolta a Daraprim nevű AIDS-gyógyszer gyártási jogát, 13,5 dollárról 750-re emelte fel az árát, mondván egy ennél is jobb gyógyszer fejlesztésére kell neki a pénz. Közben meg csomóan nem tudták megvenni a gyógyszert.

Ő az:

Nyilván a Wu-Tang Clan sem örülhetett a dolognak. RZA például azzal védekezett, hogy az üzlet még májusban köttetett, amikor még nem lehetett tudni Shkreli gyógyszeripari machinálásáról. Illetve hozzátette, hogy a befolyt összeg nagy részét jótékony célokra fordították.

A slusszpoén pedig az, hogy Shkreli még meg sem hallgatta azt a lemezt, amiért a rajongók a nyálukat folyatják. Elmondása szerint Taylor Swift rá tudta volna venni, hogy közösen megfüleljék, de valószínűleg majd egy esős napon teszi fel a közeljövőben.

(via theverge, bloomberg)