keresés menü

Dollármilliókért kelt el a Wu-Tang titkos, ezüst-nikkel dobozos albuma

Szóval van ez a nagylemez, ami a Once Upon A Time In Shaolin címet viseli, a Forbes jóvoltából két éve lehet tudni róla, hogy létezik, és hogy csak egyetlenegy példány készült belőle. Sőt, a dobozát a brit-marokkói művész Yahya készítette el, aki királyi családok és dúsgazdag üzletemberek megbízására szokott dolgozni. A legnagyobb titokban felvett lemezt RZA egy paradigmaváltó művészeti alkotásnak szánta, amit úgy adnak majd el, mint ahogy popzenei lemezt még sosem adtak el.

Vagyis úgy, mint egy festményt. Egy műgyűjtőnek.

A friss hírek szerint pedig a Paddle8 aukciósház végre gazdát talált az albumnak. Hogy kinek, azt egyelőre nem tudni, mint ahogy az árat sem. A Hypebeast azt mondja, információik szerint az összeg meghaladja a korábban nyilvánosságra került ajánlatokat, amik legmagasabbika 5 millió dollár volt (1,5 milliárd forint).

Ezeket kapja az ismeretlen tulajdonos a lemezzel együtt:

  • A már említett kézzel készített csodadobozt
  • Bőrkötésű könyvet a szövegekkel és azok jelentéseivel
  • Egy 55 ezer dolláros PMC MB2-XBD hangfalpárt a jó megszólalás érdekében
  • Egy aranyozott birtoklevelet, ami igazolja, hogy mindez az ő tulajdona
  • Plusz a tilalmat, hogy az albumot 88 éven át bárkivel megossza.

Szóval legkorábban 2103 évében dőlhet el a misztikus album sorsa, vagyis az, hogy a tulaj kereskedelmi forgalomba hozza-e vagy sem. Amikor a bandatagok minden bizonnyal már régen meghaltak, a mai rajongók többségével együtt. Volt egyébként szó arról is, hogy az eladása előtt megturnéztatják a műtárgyat iszonyú szigorú biztonsági intézkedések mellett, hogy a kiszivárogtatásra esély se legyen, de most ez is kétségessé vált.