keresés menü

Itt a TheShowCrew producerének új elektropopduója, a Vivyd Dream

Miközben itthon nagyban pörög a TheShowCrew új lemeze, a fél hiphop-színteret felölelő TESÓ, addig a formáció producere, Varga Wata Tamás Londonban is beindított egy elektropop-projektet. A Miriam O’Shea, ír származású énekesnővel közös Vivyd Dream bemutatkozó EP-je annyira friss, hogy szinte még forró, de mi már mutatjuk!

Wata mesélt is nekünk a Vivyd Dreamről és a címnélküli debüt EP-ről:

“Miriammal a londoni University of Westminsteren találkoztunk, ahol most fejeztük be a második évünket a Commercial Music szakon. A Vivyd Dream egy kontrasztokra épülő experimentális popzenei ötlet, melyben olyan elemeket próbálunk egymásnak ereszteni, mint az elektronikust az akusztikus hangzással, tiszta vokálokat koszos, poros alapokkal. A cél az volt, hogy mindketten megtartsuk az egyéniségünket és ne engedjünk túlságosan a divatos trendeknek, de közben azért megpróbáljuk mindenki számára élvezhetően és érthetően tálalni a gondolatainkat. A célközönség éppen ezért elég szélesnek mondható. Magyarországon ez alternatívnak vagy undergroundnak minősülne, de Angliában még befér a mainstreambe.

Kiadókkal is vannak kapcsolataink, de először mindenképp akartunk egy lökést adni az egésznek, amiből megtudhatjuk, milyen a fogadtatás, milyen irányokban lehet elindulni, valamint így támogatást is könnyebb találni a későbbi munkáinkhoz. A promomix kikerülése után egyébként jelentkezett is egy pénzügyi befektető, tehát minden esély megvan, hogy kifuthassa magát ez a dolog.”

Hát csak annyit tudunk mondani, hogy hajrá-hajrá!

Wata tavaly már szerepelt nálunk, akkor a Mayberian Sanskülotts énekesnőjével közös garage house-trekkjével nyűgözött le.