keresés menü

Így nem játszott a magyar DJ a kamu amerikai buliszervező kamu buliján

Tolo eleinte úgy érezhette, hogy kinyílt a tengerentúl univerzuma, ölébe esett a minden. Fény, füst, USA, twerk, dollárbill!

“Bejelölt egy amcsi csaj Facebookon, majd elkezdett csevegni, hogy hallott a VOLT bárban, és milyen faszán érezte magát. Ami érdekes, mivel egy nem bejelentett buli volt, az utolsó pillanatban ugrottam be helyettesíteni Sikztah-t, aki nem tudott feljönni Győrből. Tehát aznap este derült ki, hogy játszom, még a flyeren sem voltam rajta, szóval eléggé hitelesnek tűnt a nyitása. Majd dumálgatott pálinkáról, Budapestről meg a hatputtonyos aszúról, még a betűzését is elrontva,

szóval eléggé adta a hiteles ívet.

Aztán közölte, hogy akár játszhatnék is egy remek atlantai helyen, ezért összekötött Skype-on a klubmenedzserrel, aki minden kérdésemre válaszolt” – meséli Máté arról, hogyan csillant meg előtte az ámerikai karrier reménysugara, amiről ekkor még nem tudta, hogy hamis, mint egy ma született Picasso. Három fellépésért kapott volna 1200 dollárt, küldtek neki visszaigazolást a szállásfoglalásról, majd korrektnek tűnő szerződést is. Ezt itt:

Opera Atlanta: ez az emlegetett klub (a fenti képen is), amibe elvileg hívták felcsillanó szemű emberünket. Kicsit sandít, mivel egy EDM-veretős pénzköltőfellegvárnak tűnik, miközben a meghívott magyar DJ rendszerint mérsékelt balközép hauzt pörget.

Tolónak az lett gyanús, hogy a magát klubmenedzsernek kiadó ember – akiról utólag kiderült, hogy szépen elbitorolta a tényleges klubmenedzser adatait, fényképét, mindent, a hitelesség kedvéért – nagyon sürgette, hogy írják már alá a szerződést.

Az arra adott válasz sem volt teljesen kerek, hogy miért őt akarja elhívni egy helyi lemezlovas helyett, erre ugyanis azt mondta: van a közelben egy konferenciahotel, ahol sok európai vendég száll meg.

“Ez azért big bullshit volt”

– emlékszik vissza Tolo a fejébe toluló instant gondolatokra. De azért bizakodott, mert volt már egyszer olyan, hogy a Corvintetőn hallotta egy olasz fickó, és elhívta Rómába zenélni. Csak míg ő megvette a repjegyét és elutalta a gázsiját előre, addig az atlantai promóter tőle kért pénzt repjegyre, hogy majd helyben visszaadja, mindezt azzal az indokkal, hogy így Tolo érdekeltté válik, hogy tényleg kiutazzon, és ne csak zsebrevágja a lét.

Tolo az, aki a képen látható

Na ez már tényleg eléggé viccesnek tűnt, így Tolo hivatalosan is felvette a kapcsolatot a klubbal. Amitől nem annyira csodák nem annyira csodájára az a reakció jött, hogy ordas csalásról van szó, aminek sajnos sokan – több mint 100 lemezlovas – szépen be is dőltek, és elutalták a 600 eurót.

Hát ezért kell vigyázni, hova lépünk és mettől merre meddig… na. Jó bulikákat.