keresés menü

Milyen jó magyar zenék készültek az utóbbi napokban? Hát ilyenek!

Új Bála – I Break Horses

Az Új Bála a DerTanz nevű úgynevezett free punk trió frontemberének, Kovács Gábornak az egyszemélyes techno-projektje. Most jelent meg frissen egy nagylemeze a prágai székhelyű Baba Vanga kiadónál Boka címmel. A teljes anyag innen szerezhető be a nyitóképünkre is kiemelt csodás kazin, mi pedig mutatjuk róla ízelítőként az I Break Horses VHS-képsorokkal kísért, kellemesen megrongált ipari technóját.

Perrin – Backpacker

A budapesti Perrin új név lehet a többségnek. A soundcloudján eddig egy kétszámos EP volt csak kint három hónappal ezelőttről. De tényleg csak eddig, mert néhány napja hallgatható a Backpacker című  szuperhangulatos hiphop-téma is, amiről így mesélt az alkotója:

“A vokálokon és a hangeffekteken kívül a drumracket én raktam össze a többit pedig feljátszottam a mindössze 2 oktávos Korgomon. A számot az oldschool hangzás és az aktuál ritmika ihlette. Imádom a régi szinti hangzást és a mély basszustémákat vegyíteni és ezt tört ritmusokkal megfűszerezni.” 

Sippor – 1

Sippor elektronikus zenei kalandozásairól már többször is írtunk. Ő mostanában egy olyan projekten pörög, hogy minden héten kidolgoz egy random ötletet egy teljes trekké. A egyik legutóbbi ilyen például egy agyhorzsolgató neurohopos bólogatás lett.