keresés menü

UP Podcast #35 – Kovács Gábor (derTANZ)

Ismét eljött az idő, hogy a táncos podcastok sorát egy pillanatra megakasszuk valami egészen mással. A héten az egyik legizgalmasabb magyar zenekar, a sámáni free punkot játszó derTANZ frontemberét, Kovács Gábort kértük fel, hogy egy mixtape-ben fogalmazza meg, mik hatnak rá, milyen zenéket hallgat mostanában.

Ami az alábbi egy órában történik, az legkönnyebben úgy írható körül, mintha egy soha el nem készült David Lynch film soundtrekkjét hallgatnánk. És ezt nem csak a Twin Peaksből kivágott szövegrészlet miatt mondjuk. A meglehetősen sokfelől merítő, kalandos válogatás tényleg a rendező filmzenéinek merész, de koherens eklektikáját idézi. A poszt-indusztriális, neofolktól kezdve, az ambientes és drónos tájképeken át, Lee Gamble és Perc képviseletében a kortárs technóig csomó minden van itt.

https://soundcloud.com/urbnplyr/up-podcast-35-kovacsgabor-dertanz

Gábor elmondta, hogy amikor elkezdte összeállítani az anyagot, csak annyit tudott, hogy mi lesz az utolsó szám. Érdemes egy az egyben végighallgatni, mert ha visszafordítanánk ezt a podcastet egy filmbe, akkor a végén a Harcosok Klubja zárójelenete vetekedne Scott Walker Clarájával. Ja, és mielőtt elfelejtenénk: a derTANZ új és régi lemeze még mindig ingyen letölthető a Bandcampről.

(Borítókép, amit mi színeztünk tovább: Őrsi András)