keresés menü

Ha érteni akarod a világot: zenei programok

Nemrég írtunk már arról, hogy ismét elstartol az ELTE TáTK dokumentumfilm fesztiválja, és hogy lehet majd nézni egy csomó, a társadalmi kérdésekhez bátran közelítő alkotást. Várjuk, naná, hisz minden évben szuperérdekes témákat járnak körül a filmek, viszont nem feledni, hogy a vetítések után, szerdától vasárnapig (minden este tíztől, kivéve vasárnap, akkor már nyolctól) zenei programok is lesznek, öt külföldi fellépővel. Lássuk, kik ők:

SLOWOLF:

A dán Andreas Asingh stílusokon átívelő projektjét a Keep North brigádja hozza el nekünk csütörtökön. Ez a dal akkora sikert ért el Dániában, hogy még az idei Roskilde Fesztivál hivatalos zenéje is lett:

http://www.youtube.com/watch?v=GfAkH_5JsAI

Beastie Respond:

Őt követi még aznap finom elektronikájával a szintén dán Beastie Respond.

http://www.youtube.com/watch?v=YMdgfVJshCg

Face+Heel:

Pénteken a Boiler Roomot is megjárt, olykor a SBTRKT-hez és a The XX-hez is hasonlítgatott (de valójában saját lábán is megálló) Face+Heel fiú-lány duóval találkozhatunk, egy kombinált Nightdrive és Designer Drums buli keretein belül:

Cowbell:

A londoni, klasszikus dob-gitár felállású garázsrock-zenekar szombaton fog fellépni a Psycho Galore prezentálásában. “A Cowbell zenéjében fellelhető hivatkozási pontok az Atlanti-óceán mindkét oldalán ismerősek lehetnek: Stax és Motown és Sun, nyers, brit-inváziós RnB, Mississippi delta-blues, szóval majd’ minden, ami jó volt az ötvenes-hatvanas években, Sam Cooke-tól a Troggsig, és még ennél is tovább, természetesen maximálisan a huszonegyedik század kihívásaihoz igazítva” – olvashatjuk a hivatalos sajtóanyagban.

Sofa Surfers:

A sor legismertebb fellépője pedig vasárnap zárja a fesztivált, egy különleges filmvetítéssel egybekötött élő remixeléssel.

Tűz tartalom 🔥